Johan Ljungqvist

Johan Ljungqvist är kommunikationsdirektör hos AFA Försäkring och en av Sveriges Kommunikatörers mentorer. Han har tidigare varit kommunikationschef på Ericsson, Sverigechef för MCA Ltd och VD på Nordisk kommunikation. Han har även arbetat som projektledare på reklambyråer.

Ort: Stockholm.

Arbetsliv, detta är min titel och min roll: Kommunikationsdirektör AFA Försäkring. Ansvarar för kommunikationsfrågor för företaget, leder kommunikationsavdelningen och sitter i företagsledningen.

Tidigare anställningar/uppdrag: Kommunikationschef på Ericsson, med ansvar för koncernens internkommunikationsfrågor, Sverigechef för MCA Ltd, vd på Nordisk Kommunikation samt projektledare på diverse reklambyråer.

Vad gör mig till en bra mentor: 
Jag har varit chef i tolv år i olika bolag, utbildat chefer, varit ledare i kommunikativt ledarskap i nio år och kommunikatör under 18 år. Jag har coachat säljare, chefer och kommunikatörer i åtta år. Jag har jobbat med beteendeutvecklings- och ledarskapsfrågor de senaste 16 åren. Framför allt är jag bra på att lyssna och att få andra att se sin potential.

Mitt favoritcitat: 
"Do or do not. There is no try." – Yoda.

Dold talang: Jonglering.

Mitt motto: Gör skillnad – varje dag.

loader
Laddar