Monica Björklund Aksnes

Monica Björklund Aksnes är kommunikationsdirektör på Sveriges Kommuner och Landsting sedan 2005. Hon är även en av Sveriges Kommunikatörers mentorer. 

Ort: Stockholm

Arbetsliv, detta är min titel och min roll: Kommunikationsdirektör på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, sedan 2005 och sitter även i SKL:s ledningsgrupp. SKL är medlems-, intresse- och arbetsgivarorganisation för alla kommuner, landsting och regioner. Chef för kommunikationsavdelningen med 25 medarbetare och ansvar för bland annat opinionsbildning, extern och intern kommunikation.

De senaste åren har SKL bland annat fått pris för Almedalens bästa seminarium. Och landstingens nationella strokekampanj utnämndes till världens bästa strokekampanj.

Tidigare anställningar/uppdrag: Styrelse- och styrgruppsuppdrag, bland annat i ledningen för den nationella Strokekampanjen.  Fyra år inom UD och Näringsdepartementet som pressekreterare hos näringsministrarna Leif Pagrotsky och Thomas Östros, 14 år på Svenska Dagbladet, både som chef för den politiska nyhetsredaktionen och som politisk reporter. Dessförinnan reporter specialiserad inom politik och arbetsmarknad på ett antal olika tidningar, däribland Dagens Industri.

Mitt favoritcitat:  Det finns flera men ett som jag gillar är ”Det viktigaste är att aldrig sluta fråga”.

Vad gör mig till en bra mentor: Min bakgrund som journalist har bidragit till att jag är en bra lyssnare och samtalspartner, är tydlig och ställer relevanta frågor. Jag har både bred och djup erfarenhet inom kommunikationsområdet, lång och gedigen chefserfarenhet och har varit med om både med- och motgångar i chefsskapet.

Dold talang: nyvaknat odlingsintresse.

Mitt motto: Jag brukar säga att det är viktigt att gilla förändring. Och när det behövs, så tänk på att det alltid går att hitta en lösning!

loader
Laddar