Morgan Olofsson

Morgan Olofsson är en av Sveriges Kommunikatörers mentorer. Han arbetar idag som konsult i organisations-, ledarskaps- och kommunikationsfrågor. Därutöver föreläser han och modererar konferenser och möten. Morgan har vid sidan av sina praktiska erfarenheter av att vara chef och ledare också studerat organisation och ledarskap.

Ort: Stockholm och i dess närhet. 

Arbetsliv, detta är min titel och min roll: Organisations- och ledarskapskonsult med målet att utveckla organisationer och människor i allt från strategiskt förändringsarbete till operativ medieträning. Moderator och föreläsare med målet att inspirera och utveckla organisationer och människor.

Tidigare anställningar/uppdrag: Kommunikations- och insamlingschef på Svenska Röda Korset med ansvar för att bygga förtroende, samla in pengar och mobilisera engagemang för Röda Korsets uppdrag att förhindra och lindra mänskligt lidande. Kommunikationschef på Arbetsmiljöverket och före det 21 år på två sidor av en gräsmatta vid Gärdet i Stockholm. Först på Sveriges Radios Ekoredaktion och sen på Sveriges Television som utrikeskorrespondent, programledare och slutligen chef för Rapport, Sveriges största nyhetsredaktion.

Vad gör mig till en bra mentor: Jag har förmågan att både prata om det abstrakta, snudd på filosofiska i att leda människor och om det konkreta i vardagen. Med mig har jag vana från att vara mentor och coach kring såväl journalistik och kommunikation som ledarskap och chefskap. Förutom den praktiska erfarenheten av att vara chef och ledare har jag även en teoretisk grund med en fil mag i företagsekonomi med huvudfokus på ledarskap och organisation.

Mitt favoritcitat: "Upplysningstiden som upptäckte friheten, uppfann också disciplinen." Den franske sociologen Michel Foucault skrev om fängelsets uppkomst, men för mig handlar den korta meningen om en ledares för att inte säga människas ständiga utmaning att hitta balansen mellan friheten och disciplinen.

Dold talang: Att kunna gå långt i fjällen. Som mest vandrade jag omkring 50 mil under en säsong, dock inte i ett svep.

Mitt motto: Det spelar ingen roll hur fort du springer om du inte vet vart du ska. För att veta vart du ska behöver du såväl karta som kompass.

loader
Laddar