Mentoring Network

Sveriges Kommunikatörer lanserar Mentoring Network för chefer med personalansvar. Den 12 april startas det första Nätverk Plus som erbjuder 10 timmars enskilda samtal med en handplockad mentor.

Mentoring Program

 

Mentoring Network – ett Nätverk Plus för chefer inklusive 10 timmars enskilda mentorsamtal

Nätverket träffas under tre halvdagar (12 april, 12 juni och 12 september), och leds av kommunikationsrådgivaren och tidigare kommunikationsdirektören Ulrika Hallesius. Samtliga tre tillfällen inleds av en gästföreläsare. Anders Ygeman, tidigare inrikesminister och nuvarande gruppledare för Socialdemokraterna inleder första träffen för att tala om kommunikation i politiken. Vid andra tillfället, talar Katarina Berg, Global HR Manager på Spotify om kommunikation och HR. Alexandra Pascalidou, är nätverkets tredje gästföreläsare. Hon är idag föreläsare, programledare och författare och kommer att prata om jämställdhet och mångfald. Begränsat antal platser till nätverket, max 16 deltagare

Hur vill du utvecklas som kommunikativ chef och ledar?  

Detta nätverk riktar sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikationschef, presschef, marknadschef eller motsvarande med personalansvar. Nätverk erbjuder en plattform för erfarenhetsutbyte och reflektion och vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i ledarskap och kommunikation. Syftet med nätverket är att kompetensökning, personlig utveckling och omvärldsbevakning flätas samman. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag med erfarenhetsutbyte inom gruppen i form av diskussioner och grupparbeten.

Genom att diskutera projekt, idéer och problemställningar för dig som är chef inom kommunikation eller marknad, med nätverkskollegor kan du undgå misstag som andra redan gjort och på så sätt bli ännu bättre i din yrkesroll. Du får dessutom möjlighet att bygga långsiktiga relationer som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter nätverkets slut. 

 

Seminarieinnehåll 

 

Pascalidou, Ygeman, Berg

Alexandra Pascalidou, Anders Ygeman och Katarina Berg. 

 

  • Kommunikation och politik (12 april 2018) - Vi har bjudit in Sveriges tidigare inrikesminister Anders Ygeman som vår första gästföreläsare. Anders är idag riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm och han kommer att berätta om sina erfarenheter från det politiska arbetsfältet. Eftermiddagen kommer att fortsätta med gruppövningar och diskussioner. 

  • HR och kommunikation (12 juni 2018) - Vi har bjudit in Global HR Manager på Spotify, Katarina Berg som vår andra gästföreläsare. Aldrig tidigare har företagets renommé varit så viktigt som idag för att kunna attrahera och behålla kompetent personal. Alla pratar om Employeer Branding. Temat för andra träffen är HR och kommunikation. Spotify har medarbetare i över 90 länder och Katarina Berg bedriver ett uppmärksammat HR-arbete internationellt. Eftermiddagen fortsätter med gruppövningar och diskussioner. 
  • Kommunikation, jämställdhet och mångfald (12 september 2018) - Vi har bjudit in Alexandra Pascalidou som vår tredje gästföreläsare. Hon är idag en engagerad föreläsare, programledare och författare – och var nu senast aktuell med boken ”me too: så går vi vidare – röster, redskap och råd”. Jämställdhet och mångfald är brinnande frågor som bland annat drog fram som en tsunami under hashtag #metoo. Alexandra är aktiv i samhällsdebatten och medverkat i flera tv-program som diskuterat frågor som tiggeri och jämställdhet. Eftermiddagen fortsätter med diskussioner och gruppövningar. Vi avslutar med mingel och gemensam middag på Haymarket. 

 

Syfte med våra Nätverk Plus 

Sveriges Kommunikatörers nätverk är ett unikt koncept där kompetensökning, personlig utveckling, erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning flätas samman. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag med erfarenhetsutbyte inom gruppen. Genom att diskutera projekt, idéer och problemställningar med nätverkskollegor kan du undgå misstag som andra redan gjort och på så sätt bli ännu bättre i din yrkesroll. Du får dessutom möjlighet att bygga långsiktiga relationer som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter nätverkets slut.

 

Anmälan 

Senast den 15 mars ska vi ha fått in din anmälan till nätverket. I god tid före nätverkets start vill vi att du skickar in ditt CV och svarar på några frågor (du får frågorna i samband med din anmälan) kring din personliga karriärsutveckling. Vi matchar sedan din profil mot passande mentor. Vi tar gärna emot dina önskemål om specifik mentor men kan inte lova om att vi tillgodoser det. Alla våra mentorer är noga utvalda av oss, har en gedigen erfarenhet inom både kommunikationsområdet och av ledarskap. Vi är på ständig jakt efter nya mentorer och uppdaterar vår mentorpool  med jämna mellanrum.

 

Datum

Vi startar klockan 13.00. Fika serveras vid cirka klockan 14:30. 

  • 12 april, 13.00-16.30 (lokal meddelas senare) 
  • 12 juni, 13.00-16.30 (lokal meddelas senare) 
  • 12 september, 13.00-20.00 inklusive mingel och middag på Haymarket (lokal meddelas senare) 

 

Frågor om nätverket?

Kontakta gärna Memo Hussein, Sveriges Kommunikatörer för frågor om innehållet i nätverket.

loader
Laddar