Programmet pågår under ett år och omfattar fyra moduler. Du kan själv välja i vilken ordning du vill gå modulerna, eller om du endast vill delta i en enskild modul. När du deltagit i hela programmet (alla fyra moduler) erhåller du ett diplom som intyg på genomgången utbildning.
Den teknologiska utvecklingen är exponentiell och påverkar samhället, organisationer och företag i alla led. Den digitala framväxten och ny teknik, som inkluderar allt från digital annonsering, sökordsoptimering, nya användargränssnitt och inte minst dataanalys, förändrar ditt uppdrag och kommunikationen som helhet. Du får en introduktion till att kunna hantera och analysera data samt att se de möjligheter och utmaningar som uppstår med den nya teknologin. Både arbetssätt och organisation måste förändras, och att framtidssäkra både sin egen och organisationens tekniska kompetens är nödvändigt för fortsatt utveckling. Det handlar också, i lika hög grad, om att förstå behoven hos användare och kunder.
Innovation och utvecklingsarbete blir allt viktigare, och idag ses innovation som en kritisk och nödvändig aktivitet i de flesta organisationer. För att skapa en miljö där innovation frodas krävs ofta att gamla invanda mönster utmanas och att ett aktivt ledarskap finns. Vi går igenom de organisatoriska och kulturella förutsättningarna för innovation och förändringsledning. Det handlar om att förstå kundens upplevelse, kunna bedriva affärsutveckling, att designa nya typer av tjänster och erbjudanden, att kommunicera aktivt och informativt och att finnas i rätt kanaler på rätt sätt. Det krävs ett utvecklat kommunikativt ledarskap för att åstadkomma en innovativ kultur, innovativa metoder och hur man hanterar de krafter som kan stå i vägen för nya arbetssätt. Detta innefattar förmågan att samarbeta över interna och externa organisationsgränser.
Affärs- och verksamhetsutveckling har fått en allt större betydelse i samband med de möjligheter som skapas i den digitala världen. Vi jobbar med affärsförståelse, affärsmodeller och hur du kan utveckla din egen roll för att stödja organisationens strategi. Vi fördjupar din affärsförståelse med hjälp av olika verktyg och modeller, så som Business Model Canvas och värdeerbjudanden. Nya affärsmodeller ger nya ekonomiska konsekvenser som du behöver förstå och analysera. Du får verktyg för att bli en bättre kravställare och för att kunna utveckla din roll för att bättre stödja organisationens ledning och utveckla dess kommunikativa kompetens. Du får också tillfälle att lära av utvalda case samt applicera kunskaperna på den egna organisationen.
I en omvärld som karaktäriseras av ombytlighet och osäkerhet står varumärken inför en enorm utmaning kring att hantera ökade krav och samtidigt svara upp mot behov och förväntningar från medarbetare, kunder och intressenter. Att behålla och stärka förtroende, navigera målkonflikter och krav på ökad bevisföring och samtidigt bygga en integrerad varumärkesberättelse, där hållbarhet primärt är drivkraften, är en utmaning och något man behöver kunna navigera runt.
Omställning är en grundförutsättning för att framtidssäkra affärsverksamheten, och kommunikation är ett verktyg för att få det att hända. Du får kunskaper i hur hållbarhetsfrågor påverkar förutsättningarna för företag och organisationer i deras förtroende- och omställningsarbete samt hur varumärke och kommunikation kan fungera som verktyg för att driva engagemang och öka förtroende. Vi kartlägger strategiska utgångspunkter för att kunna ta en tydligare position på marknaden, skapa ökad lojalitet hos kunder och konsumenter, stärka arbetsgivarvarumärket och samtidigt skapa resultat för företagets omställningsarbete.
I managementprogrammet har du som deltagare en aktiv roll och möjlighet att arbeta med fiktiva case eller konkreta utmaningar hämtade från just din organisation. Samtliga moduler är uppbyggda på samma sätt: med ett inledande webbinarium två veckor innan modultillfället, tre dagar på plats på Kämpastens kursgård under själva modultillfället, samt ett uppföljande webbinarium tre veckor efter avslutat modultillfälle. Introduktionen och det inledande webbinarium spelas in, så att du som deltagare inte riskerar att missa något i början.
I samtliga tillfällen varvas föreläsningar med diskussion, reflektion, grupparbete och intressanta fallstudier. Syftet med modulernas uppbyggnad är att deltagarna ges tillfälle att lära av och ge varandra feedback kring de utmaningar som respektive deltagare har valt att arbeta med och står inför.
Pris för hela programmet: 160 000 SEK ex moms
Pris enskild modul: 50 000 SEK ex moms
Internatkostnad tillkommer.
Kontakta oss idag! Du kan antingen fylla i formuläret här eller mejla oss direkt. Vi kontaktar dig inom några dagar. Ansökan blir bindande först när du fyllt i ansökningsblanketten, som skickas separat via mejl, och den blivit godkänd av oss.
Sista anmälningsdagen är 2022-08-25.
Nilla Peterson, utvecklingschef
Telefon: 070 555 75 50
E-post: nilla.peterson@svkom.se