almedalen

En dag om kommunikation, kompetens och digitalisering i en förändrad värld

I år kommer de seminarier vi vanligtvis har i Almedalen istället äga rum under en digital konferens den 7 september. Välkommen till tre panelsamtal med olika teman.

Vi bjuder på seminarier med möjlighet till interaktion, precis som vanligt. Snart presenteras paneldeltagarna, håll utkik!

 

1. Kommunikation – en ledningsfråga!? 

Det är en självklarhet i företag att kommunikation är en ledningsfråga. Varför är det då så kontroversiellt i offentlig sektor?  

Myndigheter och annan offentlig verksamhet förändras i lika hög grad som företag och det krävs intern kommunikation för att motivera, engagera och behålla duktiga medarbetare. Alla är publicister i de allt fler digitala kanalerna och medievanorna förändras stort. I ett föränderligt samhälle krävs trovärdiga fakta som är tillgängliga för alla. Välkommen till ett samtal om kommunikationens allt viktigare roll i vår föränderliga tid. 

 

2. Förändring, förståelse och förflyttning. Säkrar du din kompetens för framtiden?

Pandemin har lärt oss att det oväntade blir verklighet när som helst. Digitalisera, automatisera, globalisera och klimatanpassa – allt innebär förändring, också för kommunikationsyrket. Hur säkerställer du att du har rätt kompetens och efterfrågas i kommunikationens nya roller? Forskning och studier, både i Sverige och utomlands visar tydligt: kommunikatören behöver vara både generalist och expert. Du driver både verksamhetens och din egen förändring.  

 

3. Framtidens arbetsplatser, ledarskap och möten

Efter 18 månader av hemarbete med digitala möten och event öppnar samhället sakta upp igen. Vad kommer härnäst? Hur ser vi på våra kontor, kollegor, kunder och möten? I två olika paneler diskuterar vi perspektiv kring det nya normala och hur vi tror att erfarenheterna från pandemin påverkar framtidens arbetsplatser, ledarskap och möten.  

Panel 1 - Leda på distans när du inte måste – en titt på framtidens arbetsplats och ledarskap 

Du är nu troligen vaccinerad och har egentligen möjlighet att gå tillbaka till kontoret som det var före pandemin. Nu är frågan istället om du vill det och diskussionen handlar mer om hur medarbetare och arbetsgivare tillsammans skapar möjlighet till fungerande arbetssätt och arbetsplatser i ett flexibelt arbetsliv. Det i sin tur ställer också nya krav på ledare som vill skapa sammanhållning, odla en stark företagskultur och värna allas olika behov i samklang med verksamhetens framgång. Möt en panel som diskuterar hur ledarskapet förändras och om kommunikationens allt viktigare roll i de utmaningar som kommer med nya arbetssätt.  

 

Panel 2 - Ett samtal om den nya mötesplatsen  

Efter 18 månader av konstant skärmtid kan du äntligen se fram emot fysiska event igen. Du längtar efter att nätverka som förr och mötas på plats igen! Men vad händer med den stora publik vi fått med oss digitalt? Kommer vi att resa som tidigare? Nu diskuterar vi hybrida lösningar som ökar möjligheten att vara med även om du inte är på plats. Hur kan vi skapa möten som ger bra utbyte och inte bara  sändningar via skärmen?  

Möt tre experter i ett samtal om vad som kommer härnäst inom event. Du får också en inblick i hur arrangören av Almedalsveckan ser på nästa år i Almedalen och framtiden.  

 

Boka in 7 september redan nu, mer information kommer!

WEBBINARIUM

7

SEP

En dag om kommunikation, kompetens och digitalisering i en förändrad värld

  • Distans, Online,
  • 07 sep 2021 - 07 sep 2021, 09:00 - 17:00
  • Sista anmälningsdatum: 2021-09-06
loader
Laddar