Nördarnas revansch? Så blev SmåLit en framgångssaga

INSTÄLLT: I februari 2020 hölls den femte upplagan av Smålands litteraturfestival (SmåLit). En lyckad satsning - men även en utmaning. Hur bygger man ett varumärke kring böcker och bildning i dessa tider?

OBS! Detta event är inställt och nytt datum kommer längre fram. Om du är anmäld behöver du inte avboka dig.

”Vill ni göra en Bokens dag med oss?” Frågan som dåvarande kultur- och fritidsdirektör på Jönköpings kommun ställde till Hallpressens kulturredaktör i förbifarten var lika överraskande som den snart skulle kännas självklar. Fem år senare genomfördes i februari 2020 den femte upplagan av vad som nu vuxit till en succé: Smålands litteraturfestival.

Hur gick det till? I dag är SmåLit inte bara en mötesplats på tre olika orter för publik som älskar att konsumera litteratur, utan ett oumbärligt forum för såväl de som skriver böckerna, som de som distribuerar dem. En industri av bildning. Men att detta kulturarrangemang alls blev en framgång, i en region känd för sin handfasta företagsamhet, kom inte gratis.

Så - hur skapades den? Vilka faktorer ligger bakom den lyckade etableringen av ett varumärke som ska sälja något så flummigt som ”mjuka värden”? Vem läser ens böcker numera? Och hur når man dem? Här presenteras de högt flygande drömmar, skarpa strategier och kommunikativa redskap som genomsyrat arbetet genom åren. Från en snabb idé till något branschen planerar sina släpp efter. Medverkande: Nina Marjavaara, en av initiativtagarna, Maria Waldenvik, marknadsförare och varumärkesstrateg, Rebecca Lidén, projektledare SmåLit.

Hålltider

  • Kl 07.00 Registrering, mingel och kaffe/te och frukostmacka
  • Kl 07.30 Föreläsningen startar
  • Kl 08.30 Avslut


Varmt välkommen önskar programgruppen för Region Jönköping

För att enkelt hålla dig uppdaterad om kommande evenemang nära dig - följ gärna Region Jönköping - Sveriges Kommunikatörer på facebook.

 

 

INTRESSEANMÄLAN EVENT

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

loader
Laddar