Webbinarium: En pågående infodemi

Under detta webbinarium får du lära dig mer informationspåverkan, desinformation och kunskapsresistens och vilka tekniker och verktyg som finns för att hantera dessa utmaningar.

Spridningen av Coronaviruset är inte bara en pandemi, det har också utvecklats till det WHO klassar som en informationsepidemi med omfattande ryktesspridning över hela världen. Det finns en lång rad olika aktörer som har olika intressen i att sprida felaktigheter och desinformation kring viruset och som nu sett en möjlighet att använda tillfället för sina syften. Genom opportunistiska, kreativa och tekniskt avancerade metoder riktar främmande makt sin påverkan mot sårbarheter i vårt demokratiska samhälle, i syfte att kompromettera informationsflödet.

  • Hur påverkar den pågående infodemin er verksamhet?
  • Vilka risker och möjliga hot utgör den mot såväl enskilda medarbetare som mot kunder och varumärke?
  • Vad kan du som kommunikatör göra för att hantera detta? 

Under detta webbinarium får du lära dig mer informationspåverkan, desinformation och kunskapsresistens och vilka tekniker och verktyg som finns för att hantera dessa utmaningar:

  • Så tar ni ett strategiskt helhetsgrepp och skapar medvetenhet inom er organisation
  • Desinformation, social-och kognitiv hackning, symboliska handlingar och illasinnad retorik – så används dessa tekniker för att påverka er
  • Så utvecklar ni er omvärldsbevakning och er förmåga att identifiera informationspåverkan
  • Hur arbeta proaktivt och hur ni ska agera reaktivt vid olika händelser?

 

Anton Lif är specialist på påverkansoperationer och kommunikation. Under mer än åtta år arbetade han vid Försvarsmaktens förband för psykologiska operationer (psyops), där han varit med och byggt upp förmågan i Sverige. Idag arbetar Anton som rådgivare på Combitech, ett oberoende teknikkonsultbolag och en del av försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB.

Digitalt event– så funkar det

Tillsammans gör vi allt vi kan för att minska risken för smittspridning. Föreläsningen hålls därför enbart digitalt. Du ansluter via en länk som skickas till dig som anmäld.
Presentationen kör igång kl 10.15, klicka dig in i tid. 

Tid: onsdag 15 april kl 10.15-11.00

Plats: digitalt via länk som skickas samma dag till alla deltagare. Länken skickas från Nilla Peterson på Sveriges Kommunikatörer.

Länken får inte får spridas eftersom det påverkar de som har anmält sig som kan hamna utanför om maxtaket nås för verktyget.Varmt välkommen!

 

 

 

INTRESSEANMÄLAN EVENT

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

loader
Laddar