Viktor Rydbergs skolor tilldelas Jerry Bergströms stipendium 2015

Stiftelsen Viktor Rybergs skolor erhåller i år Jerry Bergströms stipendium. I stipendiet, som går till skolchefen Kerstin Jakobsson Hallén, ingår Sveriges Kommunikatörers utbildning "Den professionella kommunikationens grunder".   

Jerry Bergströms stipendium tilldelas i år Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor, och den som får ta emot stipendiet är skolchefen Kerstin Jakobsson Hallén. Juryns motivering lyder:

"Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har med ett gediget kommunikationsarbete stärkt sitt varumärke genom ett aktivt engagemang i media. I den hetlevrade debatten om friskolor har stiftelsen med saklighet och lugn kommunicerat verksamhetens fördelar, och med små resurser har de fördelaktigt satsat på förtjänad uppmärksamhet istället för annonsering."

Stipendiet ges ut för att stimulera kultur- och utbildningsinstitutioner i deras kommunikationsarbete, och för att främja utveckling och kompetens inom kommunikation.

– Det är en ära för stiftelsen och mig att ta emot stipendiet, säger Kerstin Jakobsson Hallén.

Kerstin Jakobsson Hallén är sedan 2013 skolchef för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor och har varit starkt bidragande till skolans kommunikation. Hon får nu gå Sveriges Kommunikatörers utbildning Den professionella kommunikationens grunder.

– Kerstin får nu möjlighet att ytterligare vässa sin kommunikativa kompetens. Den kommunikativa förmågan är en av de absolut viktigaste ledaregenskaperna, säger Cecilia Schön Jansson, vd på Sveriges Kommunikatörer.

Stipendiet delas ut till minne av Jerry Bergström, legendarisk företagare inom kommunikation och PR. Tidigare har bland annat Beckmans Designhögskola, Centrum för flexibelt lärande och Kungliga Hovstaterna tilldelats stipendiet.

Viktor Rydbergs skolor tilldelas Jerry Bergströms stipendium 2015 (Ladda ner som PDF)

Kontakt

Hampus Zethelius
Press- och PR-koordinator
Sveriges Kommunikatörer
Tfn: 073-444 41 71

Josefine Brögger
Familjen Bergströms representant
Tfn: 070-884 35 08

loader
Laddar