Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

genrebild kommunikation770x360
16 sep 2019

Hur går vi till väga för att motivera medarbetare, skapa en kreativ arbetsmiljö och kommunicera på ett sätt som tränger igenom dagens överflöd av intryck? Kommunikationsexperterna Andris Zvejnieks och Gunilla Keller delar med sig av tre tips utifrån modern hjärnforskning.

webbdirektiv770x360
13 sep 2019

"Det saknas fortfarande kunskaper både hos myndigheterna, webbyråer och andra leverantörer om webbdirektivet" 1. Vilka är de största utmaningarna när man ska förhålla sig till webbdirektivet? Det finns tyvärr ganska många utmaningar. Personer med funktionsnedsättning tillhör i regel inte de som hörs mest. När något på webben inte är tillgängligt är det mer troligt att användaren ber någon närstående om hjälp än att hen kontaktar webbplatsens ägare och påtalar problemet. Alternativt att användaren lägger sin energi på att på egen hand ta sig förbi hindret. Men inget av detta leder till att sajtägare får kännedom om de problem som ofta finns. Därmed prioriteras inte tillgänglighet när det finns andra intressenter som skriker högre. 

kommunikationschefer 774px ny
13 sep 2019

"Communicators need to be the people who orient organisational leaders towards True North, being focused on purpose and values and making decisions in line with those." Four Roles "They also need to be the organisational navigator ensuring that decisions are well informed by the perspectives of all stakeholders and navigating the complex external and internal agendas that the organisation needs to satisfy. Communicators are catalysts in the value chain ensuring that relationships and reputations are actively negotiated with those who are most crucial to the organisations well-being. Finally, they implement planned, interactive and re-active communication programmes and activities on behalf of their organisations.

jeanette eidman770x360
9 sep 2019

Många chefer och ledare upplever i dag att de inte räcker till och har svårt att prioritera. Jeanette Eidman, expert på ledarutveckling och föreläsare på Communication Executives Program, går i den här artikeln igenom byggstenarna som gör dig till en effektivare ledare. 

artikel bild770 360
9 sep 2019

Kommunikatörens roll har genomgått en färgsprakande metamorfos och yrket inrymmer idag ett brett spektrum av ansvarsområden, kompetenser och arbetsuppgifter – därtill är det fler och fler kommunikatörer som förväntas ta plats i ledningsfrågor eller ledningsgrupper. Hur går kommunikation och ledning ihop? Sveriges Kommunikatörer tog möjligheten i akt att intervjua Åsa Barsness – kommunikationsdirektör på Sweco – som har en unik förståelse för kommunikatörens färgrika roll.

henrik nilsson ny
5 sep 2019

"Vi måste hjälpa till att lösa problem för vår målgrupp, och ett sätt att förstå det bättre är genom data."

loader
Laddar