Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

Jennie Knutsson Aller Media
3 feb 2023

Hur vänder man en organisation i kris? Jennie Knutsson är kommunikationschef på Aller Medier, mediehuset som bland annat äger varumärkena Allers, Elle, Femina och Må Bra. När hon började i rollen år 2019 kom hon till en organisation mitt i en stor förändringsprocess, och hon fick bland annat uppdraget att bygga företagets employer brand. I Kommunikationspodden delar hon med sig av Aller Medias inspirerande resa.

Stora Kommunikationspriset 2023
31 jan 2023

Sveriges kommunikatörer har delat ut pris för bästa kommunikation i olika former sedan år 1991. Nytt för i år är att priset öppnar upp för fler - nu får alla möjlighet att skicka in sitt tävlingsbidrag, inte bara medlemmar i Sveriges Kommunikatörer. I år får Stora Kommunikationspriset även nya kategorier, för att tydligare spegla dagens kommunikationsbransch. 

Karin Hagman, VD Suntarbetvlis
27 jan 2023

Under hösten har kommunikatörens hälsa på arbetsplatsen varit omdebatterat i branschmedia. Bland annat startade Sveriges Kommunikatörer upp ett samarbete med fackförbundet DIK som syftar till att uppmärksamma och lyfta kommunikatörens arbetsmiljö. Karin Hagman är VD på den ideella föreningen Suntarbetsliv, vars uppdrag är att främja friska arbetsplatser. De har tagit fram 8 riktlinjer för en frisk arbetsmiljö – här är de!

Christina Norling, tillväxtstrateg på Maniola Studios
27 jan 2023

I princip alla kommunikatörer förväntas idag att arbeta med sociala medier – trots detta är det långt ifrån alla som har en djupare förståelse de förändringar och trender som präglar fältet. Christina Norling är tillväxtstrateg och sociala medier-expert på Maniola Studios. Här delar hon med sig av vad du bör ha koll på inom sociala medier 2023!

Eva Åberg
23 jan 2023

Att göra ett digitalt evenemang kräver både tid och resurser, därför är det viktigt att säkerställa att eventet lever upp till förväntningarna på hög kvalitet. En moderator fungerar som länken mellan publiken och programmet – och kan vara avgörande för hur eventet upplevs av mottagaren. Eva Åberg arbetar sedan många år med ledarutveckling och grupputveckling på Audiendo, och har lång erfarenhet av uppdrag som moderator. Här delar hon tips på hur du gör för att lyckas i rollen.

Kvinna i soffa framför laptop
23 jan 2023

Kommunikatörsrollen blir allt mer komplex, och kommer i framtiden bland annat innefatta mer datadrivet arbete, interdisciplinärt lärande och förändringsledning. Under Kompetensdagen 2023 delade bland andra experterna Eva Willstrand, Niklas Gustafsson och Niklas Laninge med sig av vad framtiden innebär för kommunikationsyrket.

loader
Laddar