Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

johan wetter 770x360
24 feb 2020

Så bygger du Thought Leadership 2020

karin stenberg 770x360
24 feb 2020

För mig som kommunikatör handlar det om att förstå organisationens förutsättningar. Att anpassa och utveckla mitt arbete för att skapa värde, inte bara bli ett operativt stöd utan driva utvecklingen av kommunikationen i organisationen. Då tror jag att kommunikation bäst kan bidra till framgång och måluppfyllelse, säger Karin Stenberg, ny kommunikationschef på Belstroj AB.

ux affar 770x360
17 feb 2020

Byråvärlden | Visste du att en dålig användarupplevelse kan medföra negativa konsekvenser för din affär? Digitala byrån Limettas UX-designer Jenny Lindström berättar varför god UX bör vara en del av er affärsstrategi.

situationas 770x360
17 feb 2020

Petronella Barvaeus är tillväxtstrateg på Maniola Studios. Hon menar att magkänsla är brist på data, att enkätundersökningar på en sajt inte nödvändigtvis hjälper dig att hitta nya målgrupper och att det är en bra utgångspunkt att inte veta vad man ska fråga.

niklas laninge
10 feb 2020

Så ska vi förändra beteenden så kan nudging passa bra. Vill vi utbilda, informera eller ägna oss åt det där luddiga som kallas för ”attitydsförändring” så bör man leta efter någon annan metod. Eller ett annat jobb kanske givet att man fått för sig att kunskap, information och attityd skapar beteendeförändring. En grundläggande förståelse för fältet och dess framväxt. En analysmetod som sätter kundens beteende i fokus. Ramverk för att generera designinsatser. Och till sist: en metodik som gör att du kan arbeta vidare med nudging så att detta blir ett av många verktyg du är trygg med.

siri wikander 770x360
7 feb 2020

"HR och Kommunikation sitter numera tillsammans rent fysiskt och arbetsglädjen är hög. Vi förstår varandras kompetens och vi vet när vi ska be den andra avdelningen om hjälp". HR-experten Siri Wikander berättar i den här artikeln om en digital utmaningen och ett lyckat samarbete. 

loader
Laddar