Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

Magnus Hjort
9 jun 2023

Vilka är det som är ute efter att utöva desinformationskampanjer mot Sverige, vad vill de åstadkomma och hur ska kommunikatörer bete sig? Magnus Hjort, (vik.) Generaldirektör för Myndigheten för Psykologiskt Försvar, gästar i dag Kommunikaitonspodden.

Mattias Karlsson Sjöberg
8 jun 2023

Nyhetsbrevs popularitet går upp och ner, men oavsett är de värda att satsa på. Där kan du kontrollera relationen mellan dig och läsaren helt själv. Mattias Karlsson Sjöberg delar med sig av sina fem bästa tips för att fånga läsaren och skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev.

Almedalen
31 maj 2023

Ses vi i Almedalen? Sveriges Kommunikatörer arrangerar två seminarier med högaktuella ämnen inom kommunikationsbranschen – AI och kommunikatörens roll i totalförsvaret. Läs mer om våra seminarier nedan!

Linda Bengtsson
31 maj 2023

Möjligheterna och utmaningarna med AI är något som diskuteras flitigt, men på Attendo är verktygen redan en del av det vardagliga arbetet. Linda Bengtsson, presschef på Attendo, berättar om sin upplevelse med AI och vikten av att inte bara prata – utan våga testa.

Nätverksledare: Så tar du nästa steg genom erfarenhetsutbyte
30 maj 2023

Söker du kompetensutveckling? Genom att vara med i ett nätverk får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med personer som arbetar inom samma bransch och hanterar liknande frågor och utmaningar. Våra nätverksledare berättar om vad du kan förvänta dig samt målen för respektive nätverk. 

Hogne Lerøy Sataøen
30 maj 2023

Gästkrönika | Riskkommunikation spelar en allt viktigare roll i dagens samhälle. Klimatförändringar, pandemier, cyberattacker och geopolitiska bekymmer har ökat behovet av effektiv kommunikation om potentiella faror och skador. Forskare vid Örebro Universitet har nyligen publicerat en studie om riskkommunikation i svenska kommuner och dess utmaningar. Studien er finansierat av MSB, och är genomfört ved hjälp av intervjuer med 19 svenska kommunala kommunikatörer.

loader
Laddar