Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

Ann Sonne svartvit
27 jun 2022

MIN KARRIÄR | Hur gör du för att nå din drömkarriär? Ann Sonne är kommunikationschef på Budbee och styrelsemedlem i Sveriges Kommunikatörer. Vi har pratat med henne om de vägval som leder oss genom arbetslivet, och hur du gör för att nå dina karriärmål.

Bild på Almedalen
27 jun 2022

Ses vi i Almedalen nästa vecka? Här är den ultimata guiden för dig som jobbar med kommunikation! Missa inte våra egna event på tisdagen den 5:e juli. Vi kommer att diskutera hur vi kan stärka och skydda varumärken i en oviss tid - vilka risker och möjligheter ser vi?, och om kommunikation som efterfrågad men ifrågasatt yrkesroll - hur mår kommunikationsbranschen egentligen?Hur ser framtiden ut?  

En grupp med sex individer av olika etnicitet samarbetar vid ett bord
17 jun 2022

Forskning visar att vi blir mer kreativa och arbetar bättre genom att vara runt människor som är olika oss själva. Detta är extra tydligt inom marknadsförings- och kommunikationsbranschen, där demografin har förändrats snabbare bland mottagare än bland människor som arbetar med kommunikation. Här är tre vanliga misstag som görs i kommunikation kring mångfald, och varför du bör ha en bred representation i ditt kommunikationsteam.

Jennie Knutsson
17 jun 2022

Mediebranschen befinner sig i en digital transformation, vilket har inneburit stora utmaningar för många mediebolag. Aller Media vann Stora Kommunikationspriset för Bästa Medarbetarkommunikation, och visar hur du med kreativitet och stort engagemang kan ta ditt team genom tuffa tider. Här delar Aller Medias kommunikationschef Jennie Knutsson med sig av hur du kan arbeta med medarbetarkommunikation som gör skillnad.

Person med AR-glasögon
10 jun 2022

Känner du dig överväldigad av all teknologisk förändring? Du är inte ensam. Maths Lundgren är programledare för Sveriges Kommunikatörers nya managementprogram Communication Executives Program – technology, business and leadership. Han menar att många kommunikatörer upplever att det teknologiska klimatet är stressande, och att det enda riktiga botemedlet är att kunskap.

Karin Hagman
10 jun 2022

MIN KARRIÄR | Stress och kriser som avlöser varandra – att befinna sig på botten är något av det mest skrämmande vi kan utsättas för. Karin Hagman är VD på IQ och styrelsemedlem i Sveriges Kommunikatörer. Hon menar att modet att se våra misstag i vitögat är en förutsättning för utveckling. Vi har pratat om hur kommunikation blir en allt viktigare ledaregenskap, att sträva efter en sund arbetsplats och hur du gör för att ta dig upp när du nått din gräns.

loader
Laddar