Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

Kvinna vid laptop håller händerna för ansiktet
17 jan 2022

Förra året slog en undersökning från Skandia fast att kommunikationsbranschen är Sveriges sjukaste, där andelen nystartade sjukfall låg på 41 procent. Hur kommer det sig att siffran är så hög för just kommunikatörer? Pernilla Aspe är en ledarskapskonsult och terapeut som jobbar både på individ- och gruppnivå, och är specialiserad inom stressrelaterad problematik. Hon förespråkar ett hälsofrämjande ledarskap för att förebygga och motverka psykisk ohälsa i kommunikationsbranschen.

Två män och två kvinnor i en loge gör iordning en kvinna
17 jan 2022

SBAB vann pris för Bästa kampanj i Inhousetävlingen 2021. Vi ställde några frågor till marknadschef Patrik Söder om receptet på framgång och samarbetet mellan marknad och kommunikation. 

Bild på tre mobilskärmar med appar
10 jan 2022

Landskapet för sociala medier blir allt mer komplext. För att göra det lättare att navigera på plattformarna finns algoritmer som kurerar vilka inlägg som får synas i ditt flöde – och vilka som inte får göra det. Christina Norling, strateg på Maniola Studios, förklarar hur du som kommunikatör bör tänka kring algoritmer på sociala medier.

Svartvit bild på Caroline Thunved
10 jan 2022

Sveriges Kommunikatörers styrelse har utsett Caroline Thunved till ny vd och generalsekreterare. Thunved kommer närmast från Rädda Barnen som kommunikations- och insamlingschef. Hon har prisats för sina kommunikationsinsatser och besitter en gedigen erfarenhet av varumärkesutveckling och kommunikation från såväl byråsidan som den ideella sektorn. Hon tillträder tjänsten senast den 21 mars.

Bild på ung kvinna med hörlurar som lyssnar, mot en tegelvägg
10 dec 2021

Nu börjar det bli dags för julledighet, varför inte passa på att slappna av och lära dig något nytt? Vi har frågat tre av våra kursledare om vilka poddar de kommer lyssna på över julen. Tips på poddar om kommunikation, poliktik, lär dig nytt.

Leende kvinna skriver på en läsplatta
10 dec 2021

Hur skriver du text som faktiskt blir läst? Att skapa skrivet innehåll som står ut och som bygger relationer är något många kommunikatörer regelbundet brottas med. Mattias Åkerberg är kursledare, copywriter och UX-writer. Här delar han med sig av ett par kloka råd för att hjälpa dig att nå nästa nivå i ditt skrivande. Vad är egentligen skillnaden mellan copy, UX och content? Alla tre typer av skrivande har gemensamt att de har ett kommersiellt mål, och kan därför benämnas som kommersiellt skrivande. När du skriver kommersiellt för olika kanaler är det viktigt att du har koll på vilket mål texten ska uppnå. Här är Mattias snabbguide för dig som behöver repetera begreppen.

loader
Laddar