Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

hampus knutsson 770x360px
24 sep 2021

Att misslyckas med förberedelserna är att förbereda ett misslyckande. Det anser Hampus Knutsson som är en av landets ledande krisexperter och specialist på medieträning. I december håller han sin första kurs om krishantering för Sveriges kommunikatörer och redan i oktober kan du höra honom berätta mer i webbinariet ”Så klarar du en mediestorm”. Vi har ställt 5 snabba frågor till Hampus om hur man hanterar en kris på bästa sätt.  

nyhetsbrev 1
24 sep 2021

De omodererade digitala livesamtalen på Clubhouse blev vårens stora snackis. Kommunikatörer var snabba att diskutera strategier för att ta sig an det nya mediet. Ett flertal stora aktörer lanserade egna varianter – men vad hände sen? Kommer detta format att bestå? Att konkurrera ut poddar? Bör kommunikatörerna ge sig in i leken?

mats heide webb
20 sep 2021

För två veckor sedan släppte ESO sin rapport om myndigheternas kommunikation, av Charlotta Eriksson och Anders Ivarsson Westerberg. I ”Ingen reklam tack”, undersöker författarna omfattningen av myndigheternas kommunikation. Finns det gränser för vad myndigheter kan eller bör kommunicera om? Vi har bett Mats Heide, professor i strategisk kommunikation, dela sina reflektioner och tankar om rapporten.  

ulrika nyback 770x360
17 sep 2021

Du kan glömma hjältens resa. Lägg däremot kraft på att få fram människans backstory; låt intervjupersonens drivkrafter, passion och vision glimta fram. – Vi fascineras av varför en människa gör, tänker och är som den är. Det gör Storytelling till ett unikt och kraftfullt verktyg, säger Ulrika Nybäck som leder heldagen i Storytelling.

sveriges basta ars webb
13 sep 2021

Den 30 september är det dags att återigen utse Sveriges bästa årsredovisning. Vår generalsekreterare Hanna Brogren sitter i juryn för Bästa design och delar här med sig av sina bästa tips för arbetet med årsredovisning.  

kompetensdagen annsi hanna.
13 sep 2021

Missade du Kompetensdagen 2021? Ingen fara, nu kan du ta del av panelsamtalen och annat material när det passar dig. 

loader
Laddar