15 tips på podcasts

Publicerad: 11 maj 2015
CSRPOD

En podcast om corporate social responsibility av Global Happy People som släpper nya avsnitt ungefär två gånger i månaden. Programledarna Åsa Stenborg och Torbjörn Olofsson möter ledare, experter och debattörer på området. Exempel på tidigare gäster är Sveriges CSR-ambassadör på Utrikesdepartementet Bengt E Johansson, programdirektör för Hagainitiativet Nina Ekelund samt chef för och grundare av UN Global Compact Georg Kell.

Digitalpodden

Dagens industri producerar denna podcast om de hetaste digitala företagen i Sverige och världen. Journalisterna Jonas Leijonhuvfud och Josefin Jakobsson samtalar kring aktuella händelser och nyckelpersoner i internetsektorn. Digitalpodden har släppt ett nytt avsnitt ungefär två gånger i månaden sedan oktober 2013.

Kntnt Radio

Kntnt producerar denna podcast om content marketing och annat som kan intressera marknadsförare och kommunikatörer. Varannan vecka träffar programledarna Thomas Barregren och Pia Tegborg intressanta gäster, som till exempel Kerstin Weidstam, ansvarig för content marketing på SEB, Pontus Staunstrup, digital strateg på PostNord, och Erik Modig, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm.

Kommunikationsklubben

En gång i veckan producerar Sveriges Kommunikatörers silverpartner Resumé en podcast om det senaste inom kommunikationsvärlden. Fredrik Thambert och Digge Zetterberg Odh har sedan oktober 2013 intervjuat intressanta gäster som till exempel Microsofts marknadschef Karin Zingmark, kriskommunikationsexperten Jeanette Fors-André och digitala strategen på Twintip Insights Mikael Kazarnowicz.

Kommunikationspodden

I denna podcast intervjuar Max Landergård en gång i veckan Sveriges viktigaste människor i kommunikationsvärlden just nu. Tidigare gäster har till exempel varit grundaren av Madder Maria Starck, Google Nordens kommunikationschef Gustaf Brusewitz och medietränaren vid JKL Mart Maandi.

Mediespanarna

Två medieforskare vid Umeå universitet, Erik Lindenius och Jesper Enbom, reflekterar en gång i veckan över kultur, media och kommunikation, med fokus på media. Sedan 2011 har de producerat snart 180 avsnitt. Gäster har hittills varit bland annat Helena Sandberg, docent i MKV, Aron Flam, komiker och skribent, samt Ann-Catrine Edlund, docent i nordiska språk.

Offentligheten

Petter Knutsson och Mattias Skoog släpper varannan vecka en podd om webb och digitala medier i offentlig sektor. Sedan december 2013 har duon intervjuat intressanta personer som till exempel Marcus Johansson, kriskommunikatör på Länsstyrelsen Halland, Jerry Silfwer, digital strateg även kallad Doktor Spinn, samt Peter Krantz, internetprofil.

Passion för kommunikation

I varje avsnitt träffar Alexander Mason och Åsa Melin Mandre en intressant person inom kommunikationsbranschen, till exempel Margret Atladottir, redaktör på Politism.se, Staffan Ekengren, chef för Scania Newsdesk, och Seher Yilmas, ordförande på Rättviseförmedlingen. Podcasten släpper nya avsnitt en gång i månaden och produceras av Sveriges Kommunikatörers silverpartner Cision.

PR-häxan

Det här är en podcast för dig som är kommunikationsnörd och tror att kommunikation förändrar världen. Åsa Melin Mandre, Ulf Lindholm, Matti Palm och Therese Kjellson på Greenhill Relations turas om att reflektera över kommunikation en gång i månaden.

PR på skånska

En podcast om pr i allmänhet och pr-verktyg i synnerhet som publiceras varannan onsdag under ledning av Manuel Lemholt Berger och Martin Bergström på Mplusm.

Retorikiska podden

Denna podd, även kallad #retpod, skapas av Camilla Eriksson på Retorikiska. Ett par gånger i månaden diskuterar hon kommunikation, retorik, digital PR, bilder och språk tillsammans med gäster som till exempel Felicia Margineanu, grundare till Oh Snap Sweden, Micco Grönholm, kommunikationsdirektör Helsingborgs stad, samt Günther Mårder, sparekonom.

Svart Katt Vit Katt

Abakus beskriver sin podcast som "en podcast om gott och ont i kommunikationsbranschen." Programledarna Christel Helin och Anders Berggren reflekterar över aktuella ämnen ett par gånger i månaden, ibland tillsammans med gäster som Pia Johansson, försäljningschef på PostNord, Hedvig Hagwall-Brukner, copywriter King, och Nils Lindhe, chef över Eurobonus på SAS.

Nystartade podcasts!

Gåshudsfaktorn

En podcast om känslodriven kommunikation av studenter på Berghs School of Communication som en del av slututställningen 2015. Med Fredrik Hillerborg som programledare utforskas var femte dag under maj månad känslorna sorg, glädje, förvåning och ångest med nya gäster i varje avsnitt.

IR-podden

Efter framgångarna med podcasten Passion för kommunikation startar Cision en podcast som fokuserar på Investor Relations och finansiell kommunikation. En gång i kvartalet diskuterar Magnus Thell och Åsa Melin Mandre tillsammans med experter och erfarna företrädare från näringslivet aktuella frågor.

Samhällsaktören

Sveriges Kommunikatörers silverpartner Gullers Grupp har startat podcasten Samhällsaktören. Utgångspunkten i podcasten är vår tids samhällsutmaningar och i mötet med olika samhällsaktörer lyfts allt från segregation till innovation.

Digitalt
loader
Laddar