"100 % fokus på digitaliseringens möjligheter och effekter"

Publicerad: 23 jun 2016

Vad är HejDigitalt?
– HejDigitalt är en plattform för att driva debatten om Sveriges digitalisering. På tre år har projektet vuxit till att bli Almedalens största arena med 100 procent fokus på digitaliseringens möjligheter och effekter. Vi vill jobba inkluderande i både dialog och format för att skapa en plats där vi tillsammans driver agendan framåt.

Vad kan deltagare förvänta sig på seminariet och workshopen den 6 juli?
– De kan förvänta sig en lustfylld, dialogdriven och resultatinriktad workshop där vi kommer att ge handgripliga tips och verktyg om hur man som kommunikatör kan stödja och vara fanbärare tillsammans med sina ledare i den digitala transformationen.

Vad tycker du är det viktigaste med Almedalsveckan?
– Vi tycker att dialogen är viktig, vi ser till att den alltid kommer före diskussion och debatt. Det är i dialogen vi kan förändra och skapa relation till budskapen. Under Almedalsveckan väcks många dialoger som får svansar och effekter långt utanför Visby under resten av året. Det tycker jag är viktigt.

Vad saknar du på Almedalsveckan?
– Låter kanske knasigt men – mer dialog. Haha! Jag skulle önska att det fanns fler inkluderande och interaktiva forum där inte den egna agendan kommer främst, att fler var mer intresserade av att ge än att ta.

Vilka andra evenemang kommer ni att anordna under Almedalsveckan?
– Vår huvudarena ligger i år på Fiskargränd 5, vi hoppas alla gamla och nya vänner hittar dit. Vi kommer att öppna Almedalen på söndagen den 3:e juli 16.00 med att prata om framtidens Almedalen och hur digitaliseringen kan göra mötesplatsen mer tillgänglig, det ser vi fram emot då det är en viktig fråga. På måndag och tisdag driver vi vidare frågan kring hur vi skall öka takten på Sveriges digitalisering ur alla tänkbara aspekter. Vi avslutar på torsdagen med två långa workshops tillsammans med Hyper Island om digital innovation och hur fler kan jobba 100 procent digitalt.

Mer information

• Sveriges Kommunikatörer i Almedalen
• hejdigitalt.se

loader
Laddar