Hur talar makten i Almedalen?

Publicerad: 30 jun 2016

Vad kan deltagare förvänta sig på "Hur talar makten"?
– På seminariet kommer jag att retoriskt och semiotiskt analysera partiledartalen för att visa hur de försöker påverka dig att lägga din röst på dem i nästa val. Vilka påverkansfaktorer är i omlopp? Hur används stilfigurerna och vilken effekt har de på dig som lyssnar? Med andra ord: dekonstruerad, politisk manipulation.

Vad tycker du är det viktigaste med Almedalsveckan?
– Jag är en stor förespråkare för demokratin i vårt samhälle. Jag är stolt över att vi har den äldsta tryckfrihetsordningen i världen och att även vår yttrandefrihet är grundlagsskyddad. Almedalen är ett forum där vi alla kan göra vår röst hörd och som ger unika tillfällen att få direkt access och därigenom möjligheten att på individuell nivå påverka diverse makthavare.

Vad saknar du på Almedalsveckan?
– Det jag kan sakna under Almedalsveckan är en politisk förankring och en politisk relevans med företags- organisationers- och offentlig sektors närvaro. Det är många "alibi-seminarium" som kanske hade varit bättre att hålla vid en annan tidpunkt, i ett annat sammanhang.

Vilka andra evenemang kommer du att delta i under Almedalsveckan?
– Varje dag kommer ett nytt avsnitt av Retorikiska podden #retpod att läggas ut där jag och en gäst analyserar gårdagens partiledartal. På måndagen gästas Retorikiska podden av politiska experten Stina Morian, på tisdagen av Johan Ingerö som arbetar på Timbro och är före detta presschef för Kristdemokraterna, och slutligen på onsdagen av Günther Mårder, vd på Företagarna.

– På söndag kväll sänder vi ett live-samtal mellan Niklas Myhr, "The social media professor", och tills vidare hemliga gäster där vi sammanfattar Almedalsveckan 2016 ur ett påverkansperspektiv. Allt kommer inom kort att presenteras på Retorikiskas webbplats

Mer information

Sveriges Kommunikatörer i Almedalen
loader
Laddar