6 utbildningstips som gör dig till en framgångsrik kommunikatör

Publicerad: 14 aug 2017
Kommunikationsansvarig – Malmö
Nätverk Plus

25 augusti
Yrket att vara kommunikatör förändras hela tiden, kraven på att fler i företag och organisationer ska behärska kommunikation ökar och medielandskapet blir allt snabbare. Som kommunikationsansvarig agerar du ofta både som producent och strateg, arbetar under ständig tidspress med många kontaktytor. För att bli övertygande i din roll behöver du vara tydlig med vad du kan och vill. Hur kan vi bli mer fokuserade och hur vet vi att vi gör rätt saker?

Läs mer

 

Värdet av kommunikativa organisationer
Kurs

14 september
På kursen "Värdet av kommunikativa organisationer" får du ta del av den senaste svenska och internationella forskningen om kommunikation. Syftet med kursen är att tydliggöra kommunikationens betydelse för organisationers verksamhet och effektivitet samt öka förståelsen för hur kommunikatörer kan ta sig an samtididens utmaningar. Under kursen får du ta del av de senaste rönen kring kommunikationens strategiska betydelse och du får dessutom lära dig hur du kan stärka den kommunikativa kompetensen i din avdelning. Kursledare är Jesper Falkheimer – professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet.

Läs mer

 

GDPR för kommunikatören - EU:s nya dataskyddsförordning
Kurs

19 september
Den 25:e maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning i kraft och ersätter personuppgiftslagen – men det är redan nu hög tid att förbereda sig på införandet av de nya dataskyddsreglerna. Den nya dataskyddsförordningen innebär en del omställningar för företag och organisationer som samlar in, behandlar och lagrar personuppgifter – bland annat ställs ökade krav på inhämtning av samtycke, dokumentation och säkerhet.  Kursen ger dig en inblick i de nya reglerna och ger dig verktygen som behövs att förbereda din organisation på de krav som kommer att ställas gällande insamling, hantering och dokumentation av personuppgifter. 

Läs mer

 

Att kommunicera med hjärnan som partner
Kurs

25 oktober
Vill du ta ett steg till i att utveckla din roll som coachande kommunikatör, projektledare eller ledare? Är du nyfiken på hur beteendestudier och resultat av modern hjärnforskning kan ge dig större precision i din kommunikation, så att budskapen verkligen når fram? Och vill du förbättra din interaktion med andra, så att du lättare och effektivare når målen? Då är "Att kommunicera med hjärnan som partner" en kurs för dig!

Läs mer

 

Communication Mentoring Program - Hösten 2017
Program

5 oktober
Sveriges Kommunikatörers mentorprogram, Communication Mentoring Program (CMP), är ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram. Här varvas enskilda mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap. Programmet vänder sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef och till dig som vill öka din förmåga att prestera, bli en starkare ledare och addera ett mervärde till din organisation. Du får kontinuerlig coaching och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk med de andra som deltar.

Inför starten anordnar vi flera kostnadsfria informationsfrukostar om programmet. Dessa hittar du här.

Läs mer om CMP

 

Communication Executives Program - CEP 2018
Program

6 februari
I 19 år har Sveriges Kommunikatörer anordnat Communication Executives Program (CEP) – en omfattande ledarskapsutbildning för dig som är kommunikationschef, kommunikationsansvarig, deltagare i en ledningsgrupp eller på väg in i en ledande befattning. Programmet sträcker sig över nio månader och är utvecklat i samarbete med SSE Executive Education vid Handelshögskolan i Stockholm. 

Under hösten arrangerar vi flera informationsfrukostar om programmet. Dessa hittar du här.

Läs mer om CEP

 

Här hittar du hela Sveriges Kommunikatörers utbildningsutbud

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar