53 procent vill ha svar inom en timme

Publicerad: 7 maj 2015

Satsa på Facebook, Twitter och Pinterest om du vill driva trafik till din webbplats. Det menar i alla fall den digitala marknadsföringsbyrån Mainstreethost, som tagit fram en infografik baserad på fakta från Fast company

Om du har problem att se infografiken finner du en sammanställning i korthet längre ned på sidan. 

10 Surprising Social Media Facts

 

10 saker du kanske inte visste om sociala medier

 1. 91 procent av de som interagerar med dig på Twitter har färre än 500 följare. Mindre än 10 procent av alla som omnämner dig kommer statistiskt sätt att vara en ”power user”.

 2. På Twitter diskuteras sådant som splittrar (till exempel politik) men också sådant som förenar (till exempel våra fritidsintressen).

 3. 58 procent av marknadsförare menar att skriftligt innehåll är att föredra framför visuellt innehåll, såsom bilder eller filmer.

 4. 53 procent av de som ställer en fråga på Twitter förväntar sig svar inom en timme.

 5. Om du vill öka chansen att någon retweetar ditt innehåll ska du publicera innehåll mellan 22.00–23.00.

 6. Fredagar är säkraste kortet om du vill engagera dina följare på Facebook.

 7. 87 procent av alla inlägg som delas, kommenteras eller gillas på Facebook är foton. 
  (något som motsäger punkt 3, reds.anm.)

 8. Satsa på Facebook, Twitter och Pinterest om du vill driva trafik till din webbplats.

 9. När du publicerar ett inlägg på Facebook, är en måttstock att sikta på att uppnå 28 interaktioner (om du har upp till 10 000 följare), 118 interaktioner (om du har upp till 100 000 följare) eller 385 interaktioner (om din sida har upp till 500 000 följare).

 10. Om din organisation använder Pinterest finns det vissa ämnen som är hetare än andra beroende på veckodag. På måndagar diskuteras träning, tisdagar trendar teknologi, onsdagar delas citat, torsdagar står mode på tapeten, fredagar är en dag för humor, lördagar en dag för resor och söndagar en dag för mat och hantverk. 
Digitalt
loader
Laddar