16 föreläsare till seminarieserie om hållbarhet

Publicerad: 15 jun 2015

Under 2015 arrangerar Sveriges Kommunikatörer en seminarieserie i fyra delar om hållbarhet. Seminarierna vänder sig till dig som har ambitionen att ligga i framkant inom området. Nedan finner du en lista över föreläsarna.

Har du frågor om seminariet eller tips på ännu fler vassa föreläsare inom området? Kontakta Nilla Peterson, utbildningschef på Sveriges Kommunikatörer. 

Hållbarhet 2015 – föreläsare

Biörn Riese
Advokat, partner och ordförande i styrelsen Mannheimer Swartling
Biörn Riese en av Sveriges främsta affärsjurister. Han talar om företags ansvar utöver lagen och styrelsens roll i hållbarhetsarbetet. Under senare år har Biörn Riese medverkat i likvidationen av HQ Bank, rekonstruktionen av Saab och som utredare av TeliaSoneras affärer i Uzbekistan.

Lars-Olle Larsson
Senior Manager ESG Affairs, Swedfund och Ambassador International Integrated Reporting Council, Sweden
Lars-Olle Larsson pratar om förtroendefull kommunikation genom integrerad redovisning.

Théo Jaekel
Researcher på Swedwatch
Théo Jaekel är jurist med specialinriktning på FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter och har tidigare arbetat med anti-korruption. Under seminariet ger han Swedwatchs syn på varför rapportering och transparens är viktigt för att öka respekten för mänskliga rättigheter.

Marita Sander
Hållbarhetskommunikatör på SCA
Marita Sander talar om hållbarhetskommunikationens framgångsfaktorer och utmaningar. SCA har fått en mängd utmärkelser för sin hållbarhetskommunikation och Marita Sander har arbetat med den sedan 2006. Hon är en av Sveriges mest erfarna på området.

Johan Hassel 
VD på tankesmedjan Global Utmaning, Programansvarig Ekonomi och Europa och ansvarig för projektet Reinventing the Nordic Way
Johan Hassel diskuterar om "den nordiska vägen" kan vara svaret på de globala utmaningarna.

Barbara Evaeus
Manager Climate Communications på Världsnaturfonden WWF
Barbara Evaeus kommer att tala om projektet "Earth Hour City Challenge", samt om hur man lyckats engagera allmänheten i 17 länder genom kampanjer i sociala medier.

Robert Watt
Director of Communications på Stockholm Environment Institute

Eva Norberg
Kommunikationsdirektör i Eskilstuna kommun
Eva Norberg berättar om Eskilstuna kommuns nya platsvarumärke som går under benämningen Eskilstunaevolution och som till stora delar vilar på ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Diana Madunic
Ambassadör för hållbart företagande (CSR) på Utrikesdepartementet
Diana Madunic pratar om Sveriges nya och mer ambitiösa politik för hållbart företagande.

Staffan Söderberg 
Senior Advisor på AMAP Sustainability och vice chair för ISO 26 000 en internationell standard för socialt ansvarstagande.
Staffan Söderberg har tidigare varit chef för företagssamarbeten på WWF och hållbarhetschef på Skanska. Han föreläser om hur hållbarhet kräver förändringar och standarder – samtidigt.

Carolina Sachs
Generalsekreterare på Axfoundation, med koppling till Axel Johnson Gruppen och företag som Axfood och Åhléns.
Carolina Sachs föreläser om företagande som förändringskraft.

Pär Larshans 
Hållbarhetschef Ragn-Sells
Från linjärt till cirkulärt! Pär Larshans talar om hur samverkan mellan näringsliv, samhälle och akademi är en förutsättning för att skapa en cirkulär ekonomi.

Susanne Sweet
Associate Professor/Docent, Sustainability Research Group,
Stockholms Handelhögskola
 
Susanne deltar i Mistra Future Fashion, ett stort forskningsprogram om systemförändring för att nå hållbart mode. Hon berättar om hur hållbarhetskrav driver på utvecklingen av nya affärsmodeller och förändringar i bland annat modebranschen och vad det ställer för krav på kommunikationen med konsumenterna.

Elin Larsson
Hållbarhetschef på Filippa K 
Elin Larsson föreläser om Filippa K:s koncept för "Long Lasting Fashion".

Johan Ununger
Vd för Saltå Kvarn
Saltå Kvarn är Sveriges mest hållbara varumärke alla kategorier enligt Sustainable Brand Index 2015.

Nancy Holm
Kommunikationschef på Svanen
Det nordiska miljömärket Svanen blir 25 år i år. Nancy Holm berättar om Svanens kampanj "Rädda världen lite grann varje dag".

loader
Laddar