”Ambassadörskapet har breddat mitt kontaktnät”

Publicerad: 5 jun 2017

Johan Edgren jobbar som kommunikatör på Malmö stad, men engagerar sig även ideellt vid sidan av. Sedan våren 2016 har han varit ambassadör för Sveriges Kommunikatörer. Tillsammans med ett tiotal andra planerar han seminarier och föreläsningar i Malmö, Helsingborg och Lund.

Hur kom det sig att du blev ambassadör?

– Jag har haft flera kollegor som varit engagerade, så jag kände till vad det innebar. Jag tyckte det verkade roligt och blev tillfrågad av en ambassadör jag känner sedan innan.

Vad lockade dig?

– Jag går ofta på frukostseminarier, så varför inte vara med och planera? Jag såg en chans att påverka utbud och innehåll. Vi är omkring 120 kommunikatörer på Malmö stad, så det finns mycket förslag och inspiration att ta av bara från den egna organisationen!

Vad är du mest nöjd med?

– Jag fick Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist att komma och föreläsa om den digitala utmaningen som dagstidningarna står inför. Det var väldigt intressant!

Varför ska man bli ambassadör?

– Man får så mycket tillbaka. Att träffa de andra ambassadörerna ger mig massor av positiv energi – man lyfter sig själv till nya höjder. Att representera Sveriges Kommunikatörer har också gett mig en större anledning att prata med nya människor och bredda mitt kontaktnät.

 

Är du intresserad av att engagera dig? Nu söker vi flera ambassadörer till:

 

Linköping
Norrköping
Örebro
Sundsvall
Östersund

 

Kontakta Lovisa Ternby, regionsansvarig på Sveriges Kommunikatörer, om du vill veta mer.

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar