Årets superkommunikatör gör världen lite bättre

Publicerad: 6 apr 2016

Foto: Andreas Elgstrand/Resumé

Det är Resumé som för fjärde året i rad anordnar Näringslivets 150 superkommunikatörer. Med på listan finns 150 kommunikatörer som tävlar om utmärkelsen. Förra året kammade Youtube-stjärnan Lisa ”Misslisibell”Jonsson hem förstaplaceringen.  

Årets tema är kommunikatörer som bidragit till en positiv förändring i samhället och därmed gjort världen lite bättre. Nytt för i år är också att juryn delat upp listan i sex olika kategorier. Tävlingens huvudkategori, där en så kallad superkommunikatör utses, finns fortfarande kvar. Över 500 namn har varit uppe för diskussion. Efter överläggningar har juryn kortat ned listan till 150 personer.

Mångsidig jury utser vinnaren

I juryn sitter Juan Navas, kommunikationsansvarig på Sveriges Kommunikatörer, Per Schlingmann, konsult och författare, Micael Dahlén, professor vid Handelshögskolan, Johan Såthe, chefredaktör på Resumé, Lena Ahlström, vd och grundare av Ledarstudion, Helena Westin, konsult, och Helena Stålnert, konsult och styrelseproffs.

Juan Navas säger att juryarbetet varit mycket givande, lärorikt och roligt. Han berättar att juryn gått igenom samtliga namn på listan och att jurymedlemmarnas olika bakgrunder gjort den slutgiltiga listan dynamisk. För Juan har det varit viktigt att listan speglar det moderna Sverige.

– I en tid med mycket fokus på det negativa är det lätt att glömma det positiva. Det är dags att lyfta fram de personer som gör världen lite bättre, för det händer också mycket bra runt omkring oss, säger Juan Navas.

Vinnaren koras den 3 maj

Den 3 maj koras vinnarna på Fotografiska i Stockholm. I år kommer dessutom alla superkommunikatörer från plats 150 och uppåt att få en placering. Följ gärna eventet under hashtag #150superkommunikatörer på sociala medier.

Text: Karvan Shahabi

Digitalt
loader
Laddar