Artipelag får Jerry Bergströms Stipendium

Publicerad: 10 feb 2017

Foto: Anna Pernilla Olofsson Hjort

Stipendiet och årets motivering

Jerry Bergströms Stipendium instiftades 2007 till minne av Jerry Bergström – framstående företagare inom professionell kommunikation och PR. Mottagaren av stipendiet får vidareutveckla sin kommunikativa kompetens genom att gå Sveriges Kommunikatörers kurs Den professionella kommunikationens grunder. Årets stipendium delas ut till Artipelag och tas emot av Anna Oldne med följande motivering:

"Årets Jerry Bergströms Stipendium delas ut till Artipelag. Artipelag har på ett föredömligt sätt överträffat en mängd kommunikativa utmaningar. Man har lyckats visa att skärgården inte bara är en sommardestination och flätat samman konst, arkitektur och skärgårdsliv till en sammanhängande helhetsupplevelse. Stipendiet kommer att tas emot av Anna Oldne – projektledare och ansvarig för publika evenemang. Oldne har genom planering och genomförande av olika scenproduktionen, operor och sommarkonserter visat att Artipelag inte bara är en konsthall utan och ett kulturhus. "

"Kommunikation är A & O i min roll som projektledare"

Sveriges Kommunikatörer tog kontakt med Anna Oldne och bad henne berätta om sig själv, sitt jobb och om kommunikationen som gjorde att Artipelag utmärkte sig.

Vad gör du idag och vad har du för bakgrund?

–Jag jobbar som projektledare på Artipelag och ansvarar för våra publika evenemang. Här har jag jobbat i snart 5 år – lika länge som Artipelag har funnits.

–Jag har en kandidatexamen i konstvetenskap samt en kandidatexamen i företagsekonomi genom programmet Konst, kultur & ekonomi på Södertörns Högskola. I programmet läser man företagsekonomi blandat med kurser i culture management, kommunikation, projektledning etc.

Vad har kommunikation för betydelse i din roll som projektledare?

–Kommunikation är A och O i min roll som projektledare. Dels kommunikationen internt så att all personal ska veta vad de ska göra inför ett event eller publikt evenemang, men även externt mot våra besökare och förhoppningsvis blivande biljettköpare.

Vad tror du bidrog till att just dina och Artipelags kommunikativa insatser utmärkte sig?

–Att vi på relativt kort tid (vi fyller 5 år i sommar) blivit ett populärt besöksmål inte bara för stockholmare utan även för utländska turister är ett kvitto på att vi lyckats med vår kommunikation.

–Vad som utmärker våra insatser tror jag är att vi dels har fått bra PR kring våra utställningar & föreställningar, samt att vi satsat mycket på marknadsföring av hela Artipelag som ett utflyktsmål.

Hur känns det att få ta emot Jerry Bergström-stipendiet?

–Så klart smickrande och även ett bevis på att vi lyckas i vår kommunikation, att som motiveringen lyder att vi skapat en helhetsupplevelse och för mig personligen att vi börjar närma oss målet med att bli en etablerad scen i Stockholm.

Du kommer att få vidareutveckla din kommunikativa kompetens och gå kursen "Den professionella kommunikationens grunder". Vad ser du fram emot med kursen?

–Det ska bli superspännande och väldigt lärorikt, jag ser fram emot att bredda mina kunskaper inom detta område och tror att kursen kommer bidra att jag kommer växa i min roll som projektledare.

 

Varumärke
loader
Laddar