Att kommunicera en dricksvattenkris

Publicerad: 23 okt 2017
Vem är du och vad gör du?

–Jag har den något udda kombinationen av att få arbeta som internkommunikatör med ansvar för kriskommunikation. Jag får arbeta med både långsamma, interna processer som utvecklar organisationen och akuta adrenalinstinna krismoment där leverans måste ske omedelbart.

Vad kommer du prata om på föreläsningen?

–Jag har stora planer att på denna korta tid berätta hur det var att kriskommunicera i våras, om varför det är så bra att utvärdera sitt arbete, visa hur vår checklista ser ut, bjuda på lite misslyckanden och prata om vilken stor teknisk apparat det har blivit att kriskommunicera nuförtiden. Det är många system att hålla igång, vilket kräver att kommunikatörer samverkar och samarbetar på många plan.

På vilket sätt kan detta inspirera eller utveckla andra kommunikatörer?

–Jag hoppas kunna dela med mig av praktiska tips, men också beskriva hur det går till när man ska kommunicera i händelse av en dricksvattenkris. Den har nämligen ett lite annorlunda skeende där en inbyggd tröghet utmanar i en stressig krismiljö. Det finns nästan en systematik i skeendet och känner man till det har man ett försprång i sina förberedelser.

Eventet är kostnadsfritt för medlemmar. Läs mer och anmäl dig här.

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

Strategisk kommunikation
loader
Laddar