Börja planera för hösten redan nu

Publicerad: 19 maj 2017

På Sveriges Kommunikatörers webbplats hittar du årets kommande aktiviteter. Vi erbjuder kostnadsfria event, kurser, nätverk och program inom flera olika områden - allt för våra medlemmar. Vi har dessutom uppdaterat vår webb så att det är ännu enklare för dig att navigera bland utbudet.

Här nedanför får du ett smakprov på höstens aktiviteter. Söker du efter något annat? Här hittar du hela vårt utbud. 

 

Bäst i text – utveckla ditt skrivande

14 september i Stockholm | Under tre dagar går vi igenom hur du skriver för nätet och digitala plattformar samt hur du kan skapa texter som påverkar. Det kan vara dina journalistiska texter så som pressmeddelanden och nyhetsartiklar men även hur du bäst arbetar för att utveckla ditt kreativa skrivande med copytexter, bilder och ljud.

Läs mer

 

Strategisk improvisation

Flera tillfällen | Det krävs nya verktyg och ny teknik för att planera och agera strategiskt i en värld där tiden är knapp, målet rörligt och förutsättningarna i ständig förändring. Det kräver teknik som kombinerar improvisation med ett bestämt ramverk. Jesper Falkheimer, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet och Katarina Gentzel Sandberg, seniorkonsult på Gullers Grupp har i sitt bokprojekt djupdykt i dessa frågor för att få svar på frågan: Vad är det egentligen framgångsrika kommunikatörer gör och tänker för att lyckas? Svaret är strategisk improvisation.

Läs mer (29 augusti i Stockholm)
Läs mer (5 oktober i Malmö)
Läs mer (17 oktober i Göteborg)

 

Projektledning i en tid av snabba förändringar

3 oktober i Stockholm | Många organisationer befinner sig idag i en ständigt pågående förändring och kommunikatören får ofta en projektledarroll i förändringsarbetet. För att nå framgång i förändringsarbetet måste kommunikatören ha kännedom om de möjligheter och utmaningar som kan uppkomma under projektledningsprocessen. På den här kursen får du flera verktyg som hjälper dig att leda svåra projekt under snabb förändring. 

Läs mer

 

Möteskommunikation – skapa hållbar förändring

Flera tillfällen | På den här kursen lär du dig hur möten ska stödja förändringen för att organisationen ska nå affärsmålen. Helt enkelt gå från omedvetna möten till strategisk möteskommunikation. Kursen är för dig som ansvarar för den interna kommunikationen och som arbetar med projekt eller förändringsarbete.

Läs mer (20 september i Stockholm)
Läs mer (19 oktober i Malmö)
Läs mer (9 november i Göteborg)

 

Prata med kunden på kundens vis

18 oktober i Stockholm | I takt med att världen blir mer digitaliserad ökar både möjligheter och krav på hur du kommunicerar med dina kunder. Kundfokus är en naturlig del av kommunikatörens vardag, men för att bli framgångsrik och få uppmärksamhet för ditt budskap måste mottagaren själv få ge sin bild av sina behov och intressen. Företagen måste bygga en relation med kunden och ta reda på hur de vill föra en dialog. Det här gör man både genom att fråga kunderna hur de vill kommunicera, och genom att analysera deras beteenden byggt på data.

Läs mer 

 

Att kommunicera med hjärnan som partner

25 oktober i Stockholm | Vill du ta ett steg till i att utveckla din roll som coachande kommunikatör, projektledare eller ledare? Är du nyfiken på hur beteendestudier och resultat av modern hjärnforskning kan ge dig större precision i din kommunikation, så att budskapen verkligen når fram? Och vill du förbättra din interaktion med andra, så att du lättare och effektivare når målen? Då är det här kursen får dig.

Läs mer

 


Nätverk Plus – Digital kommunikation

Nu startar vi två nätverk, ett i Stockholm och ett i Göteborg, för dig som arbetar med digital kommunikation. Nätverken kommer att vara en förtrolig plats för utbyte av erfarenheter, framtidsspaning och möjligheter med rollen att hantera de digitala kanalerna. I samtal med gästföreläsare ges du en möjlighet till djupdykning i frågor som berör ditt vardagliga arbete. Nätverken kommer att fokusera extra mycket på sociala medier och hur vi som jobbar med digital kommunikation kan utnyttja de sociala plattformarna i vårt dagliga arbete. Nätverken leds av Hanaw Rashid, med flera års erfarenhet av digital kommunikation med fokus på sociala medier. Hon är idag en välkänd trendspanare och sociala medier-kunnig på TV4 Nyhetsmorgon.

Läs mer (start 6 september i Stockholm)
Läs mer (start 7 september i Göteborg)

 


Communication Mentoring Program - Hösten 2017

5 oktober i Stockholm | Sveriges Kommunikatörers mentorprogram, Communication Mentoring Program (CMP), är ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram. Här varvas enskilda mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap. Programmet vänder sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef, till dig som vill öka din förmåga att prestera, bli en starkare ledare och addera ett mervärde till din organisation. Du får kontinuerlig coaching och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk med de andra som deltar.

Läs mer

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar