"Att ha en mentor gav mig nya perspektiv"

Publicerad: 26 jun 2015

Camilla Waldmark jobbar som PR- och kommunikationsansvarig på ELON Elkedjan Logistic AB. Hon har en bakgrund som företagsekonom och har en magister i marknadsföring. På företaget har hon varit sedan 2006.

– Under de tio år som företaget funnits har vi vuxit enormt. Vi är i en förändringsprocess där vi går från att vara ett mindre företag till att bli ett betydligt större. I detta undersöker vi bland annat möjligheten att etablera oss utanför Sverige. Dessa förändringar har bidragit till växtvärk som krävt en del nya roller i företaget.

Sökte efter ett nätverk

Rollen som PR- och kommunikationsansvarig togs fram för cirka ett år sedan. Som ett steg i skapandet av den nya organisationen och den nya rollen, bestämde sig Camilla för att delta i Sveriges Kommunikatörers mentorprogram.

– Det jag främst sökte var ett nätverk där jag kunde bolla idéer och utmaningar. Jag är verksam i Örebro och här finns inte lika många som arbetar med kommunikation som det gör i till exempel Stockholm.

Camilla Waldmark berättar att hon till en början såg mentorskapet som en bonus. Hon hade tidigare aldrig haft en mentor och visste därför inte vad hon skulle förvänta sig av mentorskapet. I efterhand tycker hon dock att det var det bästa med mentorprogrammet.

– Att ha en mentor fick mig att tänka annorlunda och tvingade mig att fundera över hur jag agerar och varför. Min mentor kom med många handfasta råd och hjälpte mig bland annat att göra planer.

Aldrig "rätt tid"

Att delta i ett mentorprogram har tagit tid i anspråk, men för Camilla var det inget hinder. Enligt hennes erfarenhet finns det inget som är ”rätt tid”. Istället handlar det om att prioritera.

– Även om du känner att du inte har tid, kan jag verkligen rekommendera att du tar dig den tiden. Det vinner du på i längden. 

Personlig utveckling
loader
Laddar