Cecilia Schön Jansson väljs in i internationell styrelse

Publicerad: 26 jun 2015

Global Alliance är en paraplyorganisation för föreningar som Sveriges Kommunikatörer och har över 160000 medlemmar över hela världen. Organisationen har sitt säte i Lugano i Schweiz och leds för närvarande av ordföranden Gregor Halff, professor vid European School of Management and Technology i Berlin.

Global Alliance uppdrag är att höja standarden på kommunikatörsyrket, dela kunskap och vara en röst för kommunikatörer över hela världen. Just nu arbetar man med etiska riktlinjer och med att stötta kommunikatörer i utvecklingsländer. Det är första gången en svensk väljs in i styrelsen.

– Det ska bli roligt att medverka till att skapa en gemensam global bild över hur kommunikation bidrar till att skapa ökad affärs- och verksamhetsnytta, hållbarare organisationer och kommunikativa ledare, säger Cecilia Schön Jansson, VD för Sveriges kommunikatörer.

Global Alliance har sedan tidigare visat stort intresse för Sveriges Kommunikatörers vision och den forskning som organisationen stöder, och detta var en starkt bidragande orsak till att Sverige fick värdskapet för Global Alliance internationella konferens World PR Forum 2010.

Sveriges Kommunikatörer är den näst största organisationen för kommunikatörer i Europa, efter Storbritannien, och startade 1950. Global Alliance for Public Relations and Communication Management bildades år 2000.

loader
Laddar