Charlotte Haegermark nominerad till Forbes talanglista

Publicerad: 25 nov 2016
Hur känns det att bli nominerad till Forbes talanglista 30 under 30, 2017?

–Så himla kul, oväntat och lite nervöst. Men mest kul såklart! Jag är ju lite av en doldis, så många undrar nog hur jag har hamnat där jag är just nu i ett sammanhang med Forbes.

–Jag tänker att de identifierat mig eftersom jag jobbat med några av världens starkaste varumärken på den svenska marknaden, till exempel Porsche, Tesla, Red Bull. Alla väldigt spännande varumärken som gått bra i Sverige de senaste åren. Det fick dem nog att haja till. Sen är jag ju smått unik med min profil, att jag har 12 års motorsporterfarenhet tillsammans med en framgångsrik marknadsföringskarriär. Det är en spännande kombo som många vill veta mer om.

Vad innebär nomineringen och när får du besked?

–För en vecka sedan fick jag besked från Forbes att jag var identifierad som en kandidat till listan och vad jag känner till i alla fall, så är vi bara två svenskar nominerade till den europeiska listan, jag och Isabella Löwengrip. Det känns fantastiskt kul att få sällskap av just Isabella eftersom hon länge varit en förebild. I mitten av januari publiceras listan hos Forbes och uppmärksammas i olika medier.

Du nominerades även tidigare i år till Stora Kommunikatörspriset i kategorin årets unga talang samt utsågs till årets stjärnskott på Agdagalan. Hur har utmärkelserna påverkat dig?

–Mest att jag fått en bekräftelse på att jag är på rätt väg. Att framstående personer inom marknadsföring och kommunikation tycker att jag gör ett bra jobb, gör såklart att jag fortsätter kämpa på. Jag har mycket i mig som vill ut! Jag tror att alla ibland känner sig lite ensamma i sitt sätt att vara eller tänka och då behöver man ibland lite pepp.

–Det har alltid varit viktigt för mig att vara ödmjuk under karriären och visa människor att jag tycker de är viktiga i mitt liv och att de har en del i framgången, och det känner jag blir allt viktigare att behålla i takt med fler framgångar. Utan människorna jag fått hjälp av under resans gång hade jag aldrig kommit hit, det är faktiskt team work. Jag som person är ganska orädd, tror på mig själv och driver på, och jag är övertygad om att det samtidigt går att vara ödmjuk och snäll.

loader
Laddar