“Chefen är viktig för internkommunikationen”

Publicerad: 3 dec 2015

– Vi fick väldigt stark bekräftelse på chefens betydelse när det gäller internkommunikation. Därför var det roligt att vi i vårt ledarutvecklingsprogram satsade på det kommunikativa ledarskapet under hösten. Jag var med och utformade en utbildning i det för alla chefer vilket låg helt rätt i tiden.

En metod som Carl-Johan tyckte var givande var att låta cheferna individuellt rita upp en karta över sitt kommunikationssystem, med till exempel aktörer, kanaler och budskap.

– Det är olika hur medveten man är själv om sitt kommunikationssystem. Även om man har ett bra kommunikationssystem finns det alltid något man kan skruva lite på, något man kan förändra eller förbättra. Jag tror att oavsett var man själv befinner sig i sin kommunikativa mognad så är det en övning man har nytta av.

Jordbruksverket håller även på att införa ett aktivitetsbaserat arbetssätt, något som liksom alla förändringar är en utmaning.

– Jag vet ju att 2016 kommer bli ett intensivt år det också. Det kommer bli ett år med högt tempo så det gäller ju att vara laddad med energi och att man prioriterar rätt saker. Energi kan man få genom att till exempel kompetensutveckla sig, nätverka, inspireras av andra och göra studiebesök.

Intensivt och omvälvande blir det nog på fler sätt– Carl-Johan blev dessutom pappa under 2015.

loader
Laddar