Communication Executives Program firade 20 år

Publicerad: 3 sep 2018

Över 100 tidigare CEP-deltagare samlades förra veckan på Bygget Fest & Konferens för att fira 20-årsjubileumet av Communication Executives Program. (Se bilder längre ner)

Jesper Falkheimer och Charlotte Simonsson, vid Lunds universitet, inledde evenemanget med att presentera 20 insikter från tre aktuella forskningsprojekt. Därefter förelästa Magnus Jägerskog, generalsekretere på BRIS om ledning och kommunikation. Karin af Klintberg avslutade föreläsningen med att berätta om berättelsens kraft, vikten av humor och att ta berättelsen i rätt ordning.

Anne Gregory ny programansvarig

Ett jubel ekade i lokalen när det presenterades att den omtyckta professor Anne Gregory från och med nästa år kommer att vara programansvarig tillsammans med Charlotte Simonsson. Jesper Falkheimer som har varit programansvarig de senaste fyra åren avslutar i år då han har fått ett utökat ansvar vid Lunds universitet. Han har under sina fyra år som ansvarig moderniserat och förnyat programmet på många punkter bland annat genom att ta in flera nya och aktuella föreläsare samt ökat fokus på digitalisering och mångfaldsfrågor. Han kommer att fortsätta som föreläsare i programmet.

Dr. Anne Gregory är professor i Corporate Communication vid University of Huddersfield och har drivit stora forskningsprojekt och konsultativa program för både den privata och offentliga sektorn. Hon har stor erfarenhet av liknande exekutiva managementprogram för chefer i såväl England som Spanien. Gregory har föreläst i programmet sedan 2012.

"Vi är jätteglada att Anne Gregory tackat ja till att vara programledare för Communication Executives Program. Som professor inom Corporate Communications på en internationell arena har hon en exceptionell erfarenhet av utbildning och forskning inom strategisk kommunikation. Hon har också ett stort internationellt nätverk och kommer hon att bidra med en ny dimension för programmet", säger Hanna Brogren, generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer.

Efter föreläsningarna bjöds det på mingeltallrik och bubbel och det var roligt att se att de tidigare deltagarna snabbt fann sina gamla kurskamrater och att det fördes många intressanta diskussioner om kommunikationsbranschens utmaningar och yrkets framtid.

Nytt upplägg av CEP

Nästa upplaga av Communication Executives Program börjar den 5 februari 2019. Programmet kommer nästa år att förnyas på flera sätt. Bland annant kommer det att läggas större fokus på ett eget projekt som löper parallellt med utbildningen. Detta kommer att medföra stor nytta för deltagarnas arbetsgivare, samtidigt som deltagarna får applicera sina nya kunskaper i ett konkret case.

Programmet kommer bestå av följande moduler, fördelade på 20 dagar:

  • Trender och omvärldsanalys
  • Relationer och påverkan
  • Strategi, innovation och utveckling
  • Ekonomistyrning och finansiell kommunikation
  • Ledarskap
  • Kommunikation och ledning

De första anmälningarna har kommit in och anmälningsprocessen pågår fram till 30 december 2018.

 

CEP 20-årsjubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

CEP-jubileum

loader
Laddar