Definiera kraven för din nya arbetsplats

Publicerad: 1 jan 2017

Det är många aspekter som ska tas hänsyn till när du söker jobb. Din profil måste överensstämma arbetsgivarens kompetensförfrågan, det måste ligga inom rimligt avstånd och vara tillräckligt välbetalt för att din personliga budget ska gå runt. Du och arbetsgivaren behöver kanske dela värderingar så att du vill stå bakom den vision och mission som finns.  Lika viktigt är det också att din roll är viktig och värdesatt, och att den företagskultur som råder passar för just dig. 

Med inspiration från karriärcoachen och ledarutvecklaren Charlotte Hågård, kommer här några tips på hur du bäst definierar vad du söker hos en arbetsplats så att du kan trivas på jobbet.

 

1. Om du byter jobb, reflektera över de främsta orsakerna till att du vill byta. Vill du exempelvis ha mer självständighet, ansvar, eller nya arbetsuppgifter?

 

2. Lista de viktigaste faktorerna som måste vara på plats för att du ska trivas i ditt nya arbete. Det kan också finnas en mening att även lista sådant som du absolut inte vill bekanta dig med, så att du vet vad som är uteslutet.
 
3. Sätt upp ett karriärmål, eller en karriärinriktning. Var vill du vara om 5 år?
 
4. Resonera för hur ditt arbete ska fasas samman med fritiden och familjen. Vilka upplägg kommer att fungera?
 
5. Peppa dig själv genom att lista dina bästa egenskaper som kommer bidra till att du lyckas i ditt nästa jobb.

Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar