Den 12 november avslutas medlemsundersökningen 2018

Publicerad: 8 okt 2018
Sveriges Kommunikatörers ambition är att stötta kommunikatörer i yrkesrollen. Hur kan vi göra det för dig?

"Skapa certifieringsutbildningar för kommunikatörer som kan standardisera kunskapsinnehållet”

”Mentorskap är bra, men är en begränsad period i en speciell roll. För framtiden tror jag att det krävs mer individuell rådgivning, eventuellt i coachande format. Här kan Sveriges kommunikatörer ta ledningen och erbjuda personlig coachning. Om vi kan ha personlig tränare och personliga vårdkontakter varför inte en personlig yrkescoach?”

"Ringa in de basområden som alla kommunikatörer ska behärska. Jämför med jurister som får lära sig en metod att arbeta utifrån, snarare än författningstexter. Vilken är kommunikatörens metod? Är definitionen av en kommunikatör någon som gör, eller som coachar andra att lyckas bättre i sin egen kommunikation? Hur ser i så fall vår grundläggande verktygslåda ut? När jag pratar med kollegor oavsett bransch/sektor får jag så spridda, och tyvärr ofta, lika vaga svar som jag själv kan ge."

Tidigare år har undersökningen skänkt värdefull kunskap som bidragit till verksamhetens utveckling. Det vill vi gärna återse i år.

– Jag hoppas att årets medlemsundersökning slår rekord i antal svar från er så att vi kan ligga i framkant och bli ännu mer den kunskapsorganisation som ni vill att vi ska vara, säger Cecilia Loryd, medlemsansvarig på Sveriges Kommunikatörer.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar