“Tänk nytt och experimentera”

Publicerad: 10 dec 2015

– För många är det utmanande att veta om man ska specialisera sig eller inte. Vill arbetsgivaren ha bredd eller spetskompetens? Det tycker jag har varit årets utmaning.

Ekaterina Samoylina har en examen i journalistik från Moskvas statliga institut för internationella relationer och i somras tog hon en masterexamen med inriktning mot digitala medier och samhälle vid Uppsala universitet. Nu jobbar hon deltid med digitala lösningar på ett företag i Uppsala, men vill hitta ett jobb i Stockholm.

Under året har hon insett hur viktigt det är att förstå sig själv bättre, och att få kommunikatören och den egna personen att gå ihop. Hon beskriver till exempel hur hon under ett frukostseminarium om hur marknad och kommunikation flyter ihop insåg att hon är en multitaskare som gärna är involverad i hela arbetsprocessen. Ekaterina jobbar aktivt på att utvecklas i sin kommunikatörsroll hela tiden.

– Men det finns så många nyheter att läsa och så många evenemang att gå på. Det finns hela tiden mer kunskaper att få. I det är det viktigt att skaffa sig en egen rutin för att det inte ska bli för mycket. För sin karriärs och sitt välmåendes skull.

Nu planerar Ekaterina lanseringen av ett nytt företag tillsammans med en vän i början av nästa år.

– Jag har lärt mig mycket hittills, sett hur företag gör, lyssnat på forskare och läst om kommunikation. Men jag tänker att de som jobbar i branschen behöver testa nya saker och tänka nytt. Det är viktigt att experimentera. Nu har jag min bas, men år 2016 ska jag försöka sticka ut med mina idéer.

loader
Laddar