Seminarium om digitalt varumärke lockade rekordmånga

Publicerad: 4 jul 2016

Foton från Almedalen 2016

Över 250 deltagare var på plats under Sveriges Kommunikatörers seminarium om hur organisationer ska göra för att lyckas med sitt digitala varumärkesarbete. I panelen deltog Marcela Sylvander, kommunikationsdirektör på Försvarsmakten, Silvia Ernhagen, marknadschef på Bris, Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT, och Sedir Ajeenah, copywriter på Garbergs. Max Landergård, programvärd för podden Mina Misstag, modererade samtalet.

"Lever i en beta-miljö"

Under seminariet berättade Silvia Ernhagen om hur Bris använt sig av unga instagramstjärnor för att nå ut med sina Abused Emojis. Kampanjen har fått stor spridning och uppmärksammats internationellt. Bris arbetar med frågor som engagerar många och det har inte varit svårt att få personer att hjälpa till att sprida kampanjen. Däremot är det viktigt att arbeta långsiktigt när det kommer till relationsbyggande.  

Marcela Sylvander berättade om Försvarsmaktens arbete med träningsappen FMTK. Förutom att bara fokusera på employer branding, har de haft ett bredare fokus för att också öka varumärkeskännedomen. Försvarsmakten konkurrerar om 18–24-åringar och har en utmaning när det kommer till att visa att de är mer än den traditionella organisation de ofta uppfattas som.

Försvarsmakten, Bris och SVT är alla organisationer som har kommit en bit på väg när det gäller den digitala transformationen. Under seminariet var Sabina Rasiwala dock noga med att poängtera att det är svårt att ha en långsiktig plan. Hon beskrev det som att vi just nu lever i en beta-miljö, där det är viktigt att våga testa nya digitala sätt att lösa saker, utan att för den skull glömma det fysiska mötet.

Släpps som podd

För dig som inte var på plats spelades seminariet in som podd. Poddavsnittet släpps i augusti. Du kan lyssna på podden via Podbean och prenumerera via iTunes eller genom de vanligaste Android-apparna för podcasts. Sök efter "Sveriges Kommunikatörers podd".

Digitalt
loader
Laddar