Effektkartläggning i Jönköping

Publicerad: 29 mar 2017

Ta tillfället att träffa kollegor över en frukost och samtidigt lära dig mer om effektkartläggning. Programgruppen i Jönköping bjuder in Hanna Aspklint och Kristina Wollter som är experter på digitala användarupplevelser för att nå affärskritiska mål. De kommer att prata om hur du strukturerat och fokuserat kan sammanföra verksamhetsmål med användarnytta. Det blir en snabbkurs i effektkartläggning som metod och exempel från både offentlig sektor och privata bolag. Vi har ställt tre snabba frågor till Hanna inför frukostseminariet:

Vad innebär egentligen effektkartläggning?

–Lite kort så innebär det att redan från starten av ett projekt bestämma vilka effekter och nyttor som projektet ska skapa. Det fina med modellen är att både organisationens mål och användarnas mål blir underlag för innehållet och utvecklingen. Målen och målgrupperna prioriteras också, vilket gör det lättare att veta vad som är viktigast och det blir senare underlag för uppföljning och mätning. Det är lättare att mäta hur projektet gick och hur långt vi har kvar för att nå rätt effekter.

Vilken nytta har jag av att mäta effekten i mitt uppdrag eller projekt?

–Den kanske största nyttan är att du och organisationen vet om ni är på rätt väg. Om projektet levererar det som förväntades, både utifrån mål för organisationen och användarnytta. Du får också en effektkarta som hjälper dig att förankra och kommunicera till användarna och den är ett fint stöd i förvaltningen framåt.

Vad kommer jag att få med mig från frukosten den 6 april?

–Du får en snabbkurs i effektkartläggning. Vi delar med oss av exempel och våra lärdomar. Vi ger dig också tips på vägen och hoppas inspirera dig framåt.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

Strategisk kommunikation
loader
Laddar