Hon förändrade verksamheten med symbolen Ella, 4 år

Publicerad: 15 feb 2016

När Christina Forsberg tog över som länspolismästare i Gävleborgs län blev hon förvånad över att polisens målstyrningssystem gick ut på att mäta kundnöjdheten i procent och tog därför det djärva beslutet att byta ut procentsatser och abstrakta siffror till något konkret – nämligen att skapa ett tryggt samhälle för Ella, 4 år.

– Att berätta något genom ett konkret exempel gör att man kommer nära människors känslor och då är det lättare att åstadkomma förändring, sa Christina Forsberg till tidningen Chef efter att hon blivit utnämnd till Årets chef 2015.

Utnämningen av Christina Forsberg till Årets chef visar vilken betydelse kommunikation har i verksamhetsstyrningen; Ella gjorde att medarbetarna fick något konkret att utgå ifrån när de diskuterade åtgärder och tog beslut.

Den 10 mars gästar Christina Forsberg Månadens frukost i Stockholm. Förutom att berätta om Ella, kommer hon att prata om kommunikatörens roll i organisationen, chefens roll i förändringsarbetet och vilket ansvar som ligger på medarbetaren.

Intervju med Christina Forsberg i samband med nominering till Årets Chef 2015

loader
Laddar