Följ den röda tråden

Publicerad: 26 mar 2015

Foto på Helene Komlos Grill– Jag var ganska ny i sektorn så att delta i ”Kommunikationsuppdraget i högskolan” var väldigt intressant. Det gav mig en otrolig inblick in sektorn, information om lärosätet och hur lärosätet jobbar. Det var även skönt att veta att man inte är den enda som stöter på utmaningar i branschen, säger Helene Komlos Grill, projektledare för internationell kommunikation vid Stockholms universitet.

Hon berättar att hon än idag går tillbaka till sina anteckningar för att få lite hjälp på traven.

– Kunskapen och framförallt kontakten jag hann knyta med de andra arbetskollegorna bär jag med mig. Jag fick chansen att titta in i mig själv och se vad som är viktigt när jag kommunicerar. Jag fick lära mig hur kommunikationen kommer in i den akademiska världen och hur vi bemöter de som inte tycker att kommunikation är lika viktigt. Dagarna kunde handla om så olika komponenter men allt hängde ändå ihop genom en röd tråd. Jag kände att det var en bred utbildning och allt handlade inte bara om forskningskommunikation. 

Helene fortsätter.

– Det som jag nästan har störst användning av idag är att jag lärde mig vara strategisk i det operativa. Du ska agera snabbt när du svarar på en förfrågan men kom ihåg att stanna upp lite och fundera över vad som passar bäst här. Jag tänker ofta på, vid förfrågningstillfällen, att jag måste vara lyhörd samt försöka förstå hur jag kan hjälpa till och vad vi skulle behöva.

Programmet utlovar en chans till att bygga ett starkt nätverk och på så vis kunna ta del av de andra kollegornas erfarenheter.

– Det var ett utmärkt tillfälle att lära känna andra arbetskollegor. Jag gillade också att det var en sådan spridning på människorna, det var personer från olika delar av Sverige, inte bara från Stockholm. I och med att det var en övernattning första gången var det lätt att knyta kontakter och lära känna varandra.

Läs mer och anmäl dig

Kommunikationsuppdraget i högskolan

Internkommunikation
loader
Laddar