Följ oss, för vi följer er

Publicerad: 12 jun 2017

Mark Vadasz har ett tufft jobb som kommunikationschef. Han är ansvarig för all extern och intern kommunikation på Säkerhetspolisen, vars uppdrag är att förebygga den grövsta brottsligheten, skydda den centrala statsledningen och den svenska demokratin.

– Öppenhet och tillgänglighet ska prägla verksamheten så långt det är möjligt. Men varför är det bra för Säpo att vara öppna? Det är en demokratifråga. Vi måste vara så nära medborgarna som möjligt. Vi kan till exempel berätta att vi spanar, men inte hur, säger Mark Vadasz.

Samtidigt som kraven ökar på att SÄPO ska bli en mer öppen organisation är verksamheten omgiven av mycket hemlighetsmakeri. Ett exempel på öppenheten är när Säpo skapade ett twitterkonto 2015 där den första tweeten var formulerad med glimten i ögat: "För säkerhets skull finns vi nu på Twitter. Följ oss, för vi följer er." Idag har kontot, som hanteras av kommunikationsenheten, över 53.000 följare.

– Vår uppgift är att vara nära samhället och få in den information vi behöver och dela med oss av den. Om vi berättar öppet när vi kan berätta, ökar förståelsen för de tillfällen när vi inte kan berätta, säger Mark Vadasz.

Sommarminglet den 7 juni samlade ett 40-tal medlemmar i Jönköping. Minglet var en avslutning på en vår fylld av aktiviteter.

– Vi lockar allt fler till våra olika event och det är roligt att allt fler ser nyttan med nätverket. Också roligt att runda av med ett trevligt mingel och en mycket spännande föreläsning. Nu blickar vi framåt mot en skön sommar och sedan ett nytt och utvecklande program under hösten, avslutar Carl-Johan Helgesson, regionkoordinator för Sveriges kommunikatörer i Jönköping.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar