Partiledaren som började som norra Europas blygaste barn

Publicerad: 12 jul 2016

Text: Carl-Johan Helgesson

Runt 40 medlemmar och inbjudna gäster minglade tillsammans på Sveriges Kommunikatörers sommarmingel i Jönköping. Både sommarvädret och den goda stämningen bidrog till en varm känsla i lokalen. Kvällen inleddes med mingel och nätverkande. Efter välkomsthälsning och presentation av programgruppen, tog Göran Hägglund vid och delade med sig av tankar och erfarenheter kring kommunikation från sina många år som toppolitiker.

Nära samarbete med kommunikatörer

Respekt, öppenhet och kontinuerlig dialog med varandra. Så summerar Göran Hägglund sitt recept av ett framgångsrikt samarbete med kommunikatörer.

– Det är viktigt att man inte bara pratar med kommunikatörerna när det är dags för att kommunicera. Det behöver finnas en ständigt pågående dialog där man med jämna mellanrum uppdaterar varandra om vad vi vill och vart vi är på väg.

Räcker inte med att tänka vad man ska säga – måste också formuleras

Göran Hägglund beskriver själv att han gjort resan från att vara norra Europas blygaste barn till att bli en person som tycker att kommunikation är väldigt roligt. Så förefaller han också att vara en person som förbereder sig noggrant och sällan säger något ogenomtänkt.

– Inför en intervju eller ett framförande räcker det inte med att jag har tänkt vad jag ska säga. Jag måste också ha sagt det, formulerat det för mig själv så att jag hör hur det låter, berättar han.

Han framhåller också vikten av att träna även på det som är enkelt och som du tror att du redan har koll på. Annars kommer du att göra misstag förr eller senare.

Twitter viktigaste nyhetskällan

Göran Hägglund är en flitig twittrare. Tweeten i samband med att han meddelade sin avgång som partiledare har blivit mycket omtalad.

– Twitter är min viktigaste nyhetskälla. Där får jag reda på det mesta. Jag har också fått många kompisar, lärt mig mycket och haft väldigt roligt genom Twitter.

Strategisk kommunikation
loader
Laddar