Göteborgs universitet prisas för pressmeddelande

Publicerad: 13 mar 2015

– Ämnet handlade om världens första barn som fötts efter livmodertransplantation. Vi arbetade bland annat med såväl foto och video, som en egen pressida och patientberättelser. Sammanlagt har vi varit kring 30 inblandade varav jag stått som huvudansvarig, säger Krister Svahn, presskommunikatör på Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, och medlem i Sveriges Kommunikatörer.

IDW, Informationsdienst Wissenschaft, delar ut IDW Award for Science Communication för att främja en hög standard inom populärvetenskap och presskommunikation. Priset uppmärksammar pressmeddelanden som särskiljer sig när det gäller professionell kvalitet, enastående nyhetsvärde och vetenskaplig betydelse sammanfattade i kriterierna Kvalitet, Relevans, Originalitet. I den totala bedömningen bidrar kvalitet och relevans bidrar med 40 procent vardera, originalitet med 20 procent.

Omkring 85 pressavdelningar deltog i tävlingen, vilket var nytt rekord. Vinnarna utses av oberoende expertjury. Det var första gången ett engelskspråkigt pressmeddelande vann IDW-priset.

Juryns motivering

"Denna text hade enligt jurymedlemmarna det i särklass högsta nyhetsvärdet, och fick också högsta poäng enligt kriteriet "kvalitet och hantverksprofessionalism". Årets vinnande pressmeddelande är med sin korthet och precision ett utmärkt exempel på en anglosaxisk nyhetstradition, vars användning av citat vi alla kan lära mycket av."

Läs mer

 

Mediarelationer
loader
Laddar