Häng med Sveriges Kommunikatörer i sommar

Publicerad: 29 maj 2017

Ta del av vårt sommarprogram. Vi har aktiviteter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Visby. Du har möjlighet att gå på något av våra event, gå med i ett nätverk plus eller gå en kurs. 

 

Kommunikationschef

Nätverk+
31 maj i StockholmI det här nätverket får du möjligheten att professionellt reflektera över vardagen för en Kommunikationschef och stämma av egna tankar om hur rollen kan utvecklas till egen och uppdragsgivarens nytta. Kommunikationschefsrollen kan ibland upplevas som ensam, här har du möjligheten att träffa andra i samma situation och som du kan utbyta erfarenheter, utmaningar och möjligheter med.

Läs mer

 

Communication Executives Network 2017

Nätverk+
31 maj i StockholmUnder 2017 startar vi nätverket Communication Executives Network. Ett större nätverk för alla som genomfört programmet Communication Executives Program sedan 1998.

Läs mer

 

Retorisk påverkan

Kurs
1 juni i StockholmAtt kommunicera retoriskt innebär att kommunicera på ett sätt som övertygar, väcker intresse och skapar tillit. Under denna kurs går vi igenom mekanismerna bakom kommunikation som påverkar, engagerar och lämnar avtryck.

Läs mer

 

Arbeta strategiskt med digital kommunikation

Kurs
1 juni i StockholmUnder kursen ökar din förståelse för digitalt strategiarbete utifrån ditt företags mål, och du lär dig organisera strategiarbetet effektivt. Du får insikter i hur organisationer kan använda digital kommunikation i olika syften, och får användbara verktyg, insikter och förhållningssätt så att du kan formulera egna strategier.

Läs mer

 

Månadens frukost: Möt Cilla Benkö - en kommunikativ ledare!

Event
1 juni i Stockholm | Cilla Benkö, Årets chef 2017, gästar Månadens frukost i Stockholm. 
Utnämningen av Cilla Benkö till Årets chef bekräftar att det krävs en kommunikativ chef som leder arbetet framåt och som följer med i den digitala sociala rörelsen som pågår.

Läs mer

 

Filma med mobilen – avancerat

Kurs
1 juni i Stockholm | På kursen får du fördjupad kännedom om mobilfilmens användningsområden, gedigen förståelse för dramaturgi, innehållsskapande och produktion. Dessutom får du en grundlig genomgång av de tekniska förutsättningarna för bild- och ljudredigering. Kursen är för dig som kan filma men behöver utveckla ditt sätt att jobba med manus och innehåll, dramaturgi, bild och bildredigering, ljud och musik och din publik.

Läs mer

 

Prat om röst, kropp och mat - sinnlig kommunikation

Event
2 juni i Göteborg | Vi inleder med Tomas Rimeika från Snacka Snyggt Retorikbyrå, Eleine Eksvärds företag. Som många av er redan anat har det vi säger med ord inte så stor betydelse – men hur vi säger det med röst och kropp – ja det väger tyngre. Sedan är det dags för Oscar Monardez, den färgstarke kocken på Kök:17, som kommer att servera både tankar om mat och goda små plockläckerheter.

Läs mer

 

Sommarmingel

Event
7 juni i Jönköping | Välkommen till sommarmingel med Sveriges Kommunikatörer i Jönköping! Sveriges Kommunikatörer bjuder på bubbel och snittar.

Läs mer

 

Filma med mobilen

Kurs
8 juni i Stockholm | Filma med mobilen är en av Sveriges Kommunikatörers populäraste kurser. Varför? Behovet av kommunikation med rörlig bild exploderar! Rörlig bild skapar nämligen engagemang, ökar kundkonvertering och gör kunder mer köpbenägna. Högkvalitativt videomaterial på webben är dessutom något som dagens internetanvändare förväntar sig – och det går inte längre att bortse från rörlig bild som kommunikationsmedel.

Läs mer

 

Digitaliseringen i praktiken – ledarskapet

Kurs
14 juni i Stockholm | Den här kursen ger dig insikter om viktiga omvärldsfaktorer och hur de påverkar oss samt praktiska kunskaper om hur du på ett effektivt sätt kan leda och driva ett förändringsarbete inom ditt företag. Lär dig att förbättra företagets förmåga till anpassning, samarbete, öppenhet samt förmågan att kunna agera snabbt. Få förståelse för hur du kan arbeta mer kundorienterat för att förbättra både utbud och kundupplevelse.

Läs mer

 

Att leda och styra med facilitering

Kurs
14 juni i Göteborg | Vill du kunna leda dina medarbetare mot gemensamma mål och ett säkert resultat? Då är "Att leda och styra med facilitering" en kurs för dig! Facilitering handlar nämligen om att leda grupper och organisationer mot gemensamma mål på ett sätt som skapar delaktighet, motivation, kreativitet och resultat.

Läs mer

 

Malmömingel

Event
15 juni i Malmö | Snart stundar sommaren efter en intensiv vår med många frukostar, engagerade kommunikatörsbesökare och intressanta föreläsare. Vi firar med en Afterwork i Malmö, dit vi bjudit in vinnaren av Stora Kommunikatörspriset 2017, i kategorin "Bästa kommunikation offentlig organisation"! Elma Jakupovic, kommunikatör och projektledare för Statistiska Centralbyråns "Sverige i Siffror", berättar om arbetet bakom framgången. Därefter finns tid att smälta vårens intryck, utbyta erfarenheter och mingla. Det blir säkert också prat hur det är att engagera sig i Sveriges kommunikatörer och vi välkomnar tips om nya, fräscha teman för höstens Malmömorgnar.

Läs mer

 

Filma med mobilen – avancerat

Kurs
15 juni i Malmö | På kursen får du fördjupad kännedom om mobilfilmens användningsområden, gedigen förståelse för dramaturgi, innehållsskapande och produktion. Dessutom får du en grundlig genomgång av de tekniska förutsättningarna för bild- och ljudredigering. Kursen är för dig som kan filma men behöver utveckla ditt sätt att jobba med manus och innehåll, dramaturgi, bild och bildredigering, ljud och musik och din publik.

Läs mer

 

Falska nyheter – så behåller du trovärdigheten i ett brusigt medielandskap

Event
3 juli i Visby | Många medieanvändare tvivlar på̊ uppgifter i media just nu. Hur blir din organisation riktigt trovärdig? Hur får man medborgare och konsumenter att bli källkritiska? Hur hanterar kommunikatorers desinformation – samt vänder den till sin fördel?

Läs mer

 

Vi utan dem – är kärlekssagan mellan journalister och kommunikatörer slut?

Event
4 juli i Visby | Kommunikatörerna blir fler. Journalisterna färre. Numera kan kommunikatörer nå̊ sina målgrupper utanför traditionella medier. Hur påverkar det hur journalister jobbar? Blir effekten av kommunikationen bättre om man publicerar allt content på̊ sociala medier, utan en trovärdig distributör i ryggen?

Läs mer

 

Mentor- och ledarskapsprogrammet – vill du veta mer?

Event / Program
18 augusti i Stockholm | Sveriges Kommunikatörers mentorprogram, Communication Mentoring Program (CMP), är ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram. Här varvas enskilda mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap. Programmet vänder sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef, till dig som vill öka din förmåga att prestera, bli en starkare ledare och addera ett mervärde till din organisation. Du får kontinuerlig coaching och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk med de andra som deltar.

Läs mer

 

Kommunikationsansvarig

Nätverk+
24 augusti i Göteborg | Vad behöver du för att leda utvecklingen av organisationens kommunikation och hur vet du att du gör rätt saker? Tillsammans med andra erfarna kommunikatörer får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag från gästtalare med erfarenhetsutbyte inom gruppen.

Läs mer

 

Kommunikationsansvarig

Nätverk+
24 augusti i Helsingborg | Vad behöver du för att leda utvecklingen av organisationens kommunikation och hur vet du att du gör rätt saker? Tillsammans med andra erfarna kommunikatörer får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag från gästtalare med erfarenhetsutbyte inom gruppen.

Läs mer

 

Digitaliseringen i praktiken – innovation

Kurs
24 augusti i Stockholm | Under denna kurs kommer du att snabbt att få lära dig, förstå och tillämpa tekniker och metoder för prototyping i ditt arbete. Du får insikt i olika innovationsprocesser så som Google Design Sprint, Sling, Design Thinking och förstår vikten av att jobba interdiciplinärt, prototypa och samverka mellan teknik, ekonomi och beteendevetenskap så vi kan nyttja individens, grup­pens och nätverkets fulla kreativa potential.

Läs mer

 

Kommunikationsansvarig

Nätverk+
25 augusti i Malmö | Vad behöver du för att leda utvecklingen av organisationens kommunikation och hur vet du att du gör rätt saker? Tillsammans med andra erfarna kommunikatörer får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag från gästtalare med erfarenhetsutbyte inom gruppen.

Läs mer

 

Mentor- och ledarskapsprogrammet – vill du veta mer?

Event / Program
25 augusti i Malmö | Sveriges Kommunikatörers mentorprogram, Communication Mentoring Program (CMP), är ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram. Här varvas enskilda mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap. Programmet vänder sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef, till dig som vill öka din förmåga att prestera, bli en starkare ledare och addera ett mervärde till din organisation. Du får kontinuerlig coaching och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk med de andra som deltar.

Läs mer

 

Filma med mobilen

Kurs
29 augusti i Stockholm | Filma med mobilen är en av Sveriges Kommunikatörers populäraste kurser. Varför? Behovet av kommunikation med rörlig bild exploderar! Rörlig bild skapar nämligen engagemang, ökar kundkonvertering och gör kunder mer köpbenägna. Högkvalitativt videomaterial på webben är dessutom något som dagens internetanvändare förväntar sig – och det går inte längre att bortse från rörlig bild som kommunikationsmedel.

Läs mer

 

PR- och pressansvarig

Nätverk+
29 augusti i Stockholm | Nu startar Sveriges Kommunikatörer ett nätverk för dig som är PR-/pressansvarig. I detta nätverk ges du möjligheten till att professionellt reflektera över vardagen i din yrkesroll som PR-/pressansvarig. Allt fler företag och organisationer har insett vikten av att vara närvarande i det stora men smala medielandskapet. Hur skapar man de bästa medierelationerna? Under dina sex träffar med andra kollegor i branschen kommer du att få möjligheten till att diskutera aktuella frågor som berör PR och press.

Läs mer

 

Strategisk improvisation

Kurs
29 augusti i Stockholm | Det krävs nya verktyg och nya tekniker för att planera och tänka strategiskt i en värld där tiden är knapp, målet är rörligt och förutsättningarna ständigt förändras. Tekniker som kombinerar improvisation med ett bestämt ramverk. Det kommer att bjudas på en kombination av teoretiska resonemang, nya kreativa modeller och erfarenheter från framgångsrika kommunikationschefer från näringsliv, offentlig och idéburen sektor. Dessutom en hel del inspiration från improvisatörer från andra discipliner och konstarter: musik, teater, idrott och militär.

Läs mer

 

Mentor- och ledarskapsprogrammet – vill du veta mer?

Event / Program
30 augusti i Göteborg | Sveriges Kommunikatörers mentorprogram, Communication Mentoring Program (CMP), är ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram. Här varvas enskilda mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap. Programmet vänder sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef, till dig som vill öka din förmåga att prestera, bli en starkare ledare och addera ett mervärde till din organisation. Du får kontinuerlig coaching och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk med de andra som deltar.

Läs mer

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar