Boliden, Clas Ohlson och Proact vinnare i Sveriges bästa årsredovisning

Publicerad: 27 sep 2017

Foto: Kristofer Hedlund

Tre vinnare korade i årsredovisningstävlingen Sveriges bästa årsredovisning 2016. Tävlingen syftar till att stimulera och utveckla den externa kommunikationen.

Boliden AB

Boliden är enligt juryn sammantaget en mycket värdig vinnare av Sveriges bästa årsredovisning 2016 i segmentet Large Cap. Med tilltalande grafik förhöjer Boliden läsvärdet i en redan komplett årsredovisning.

– Så roligt, vi är många delaktiga som lagt ner många timmar på projektet. Vi har en komplex verksamhet och vi vill på ett pedagogiskt sätt förklara den och vår affärsmodell, säger Sophie Arnius IR chef Boliden.

Clas Ohlson AB

Vinnare i klassen Mid Cap är Clas Ohlson. Det som gör Clas Ohlson till vinnare i sin kategori är den jämna och höga kvaliteten. Det finns inga dåliga avsnitt. Årsredovisningen har också en bra balans mellan text, grafer och diagram och bilder som gör den lättläst och läsvärd och mot denna bakgrund är Clas Ohlson en värdig vinnare av Sveriges bästa årsredovisning 2016 i segmentet Mid Cap enligt juryn.

– Det här priset betyder jättemycket för oss. Vi har lagt ner många timmar men det är också en produkt som återanvänds under hela året. Texterna kan återanvändas för att förklara företaget, säger Sara Kraft Westrell informations- och IR direktör Clas Ohlson.

Proact Group AB

Vinnare i klassen Small Cap är Proact. Sammantaget är Proact en värdig vinnare, inte minst därför att bolaget visar att det är fullt möjligt att på ett begränsat utrymme både utförligt och trevligt presentera ett mindre börsbolag i en informationsmässigt utmanande bransch en värdig vinnare enligt juryn.

– Vi är jätteglada, det är många timmars slit och många har varit delaktiga. Årsredovisningen används både internt och externt och målsättningen är att beskriva vår affärsmodell på ett enkelt och lättförståeligt sätt, säger Peter Javestad Vice President Proact.

Priset Sveriges bästa årsredovisning 2016 delades ut den 27 september 2017.

Juryn som bedömt 2016 års årsredovisningar består av Nils Liliedahl, Sveriges Finansanalytikers Förening, Anders Haskel, fristående analytiker och journalist, Pontus Herin, journalist och Annica Gerentz, Södra.

Arrangörsgruppen bakom priset Sveriges bästa årsredovisning är FAR, Nasdaq Stockholm, Sveriges Kommunikatörer och Sveriges Finansanalytikers Förening.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar