Har du Nordens bästa digitala arbetsplats?

Publicerad: 22 mar 2016

Text: Karvan Shahabi

"Nordens bästa digitala arbetsplats", tidigare "Nordens bästa intranät", syftar till att främja kunskapsdelning bland såväl tävlande som besökare. Genom att lyfta fram framgångsrika, digitala arbetsplatser är förhoppningen att deltagare och besökare ska få med sig värdefulla kunskaper tillbaka till organisationen. Evenemanget arrangeras av Summit & Friends, och Sveriges Kommunikatörer sitter med i juryn.

Fokus kommer vara på vilken nytta den digitala arbetsplatsen bidrar med och inte de mest tekniskt avancerade arbetsplatserna. Därmed är alla som arbetar på en digital arbetsplats välkomna att anmäla sitt intresse. En digital arbetsplats som gör det lättare att utföra arbetet, eller en arbetsplats som möjliggör bättre prestationer; det är bara två exempel av många andra bidrag som kan vara med och tävla om utmärkelsen.

”Var inte rädd för att skicka ditt bidrag”

Karin Falkeström, tidigare kommunikationschef på Diös, tog fram förstudien och konceptet för det intranät som förra året vann utmärkelsen ”Nordens bästa intranät”. Hon säger att det var en stor variation bland de som närvarade förra året och uppmuntrar samtidigt alla att skicka in sitt bidrag till årets evengemang.

– Var inte rädd för att skicka in ditt bidrag, oavsett om du arbetar i en stor eller liten organisation. Vårt intranät var inte ens färdigt när det skickades in. Vi blev väldigt förvånade över att vi gick så långt som vi gjorde, säger Karin Falkeström.

Så skickar du in ditt bidrag

För att vara med i utmärkelsen så ska bidraget skickas in till kontakt@digitalworkplacesummit.com med rubriken Nordens bästa digitala arbetsplats – ”företagsnamn”. När bidraget skickats in kommer det säkerställas att bidraget uppfyller kraven för att sedan skickas vidare till juryn.

Bidraget ska innehålla:

  • Skärmdumpar på startsidan med kort förklaring kring konceptet som helhet
  • Kompletterande skärmdumpar på sidor som kan förmedla en rättvis bild av den digitala arbetsplatsen, till exempel profilsidor, informationssidor, avdelningssidor och andra sidor som är uppskattade av organisationen
  • Exempel på specifika funktioner som är speciella för just er organisation med förklaring om varför de är uppskattade
  • Utvärderingar, såsom medarbetarundersökningar eller annat material, som visar vad användarna tycker om den digitala arbetsplatsen.

Sista datum för att skicka in bidrag är 8 april.

Mer information

Nordens bästa digitala arbetsplats
Internkommunikation
loader
Laddar