Konferensen för kommunikatörer inom offentlig sektor

Publicerad: 6 sep 2017

Under två heldagar kommer du på Publikom att inspireras av de främsta exemplen på hur andra offentliga organisationer framgångsrikt arbetar med kommunikation som verktyg för att stärka varumärket och öka dialogen med medborgarna. Sveriges Kommunikatörer är med som samarbetspartner under konferensen.

I år talar bland annat föreläsaren Per Schlingmann, Microsofts kommunikationschef Johanna Snickars, Trafikverkets presschef Bengt Olsson och Westanders krisexpert Pär Daléus, bland många andra. 

Juan Navas på Sveriges Kommunikatörer berättar om evenemanget:

 

Textförfattare av Q&A: Patrik Strömberg 

Vad tycker du utmärker årets Publikom?

–Jag tycker det är en fantastisk blandning av kommunikatörer från hela landet som samlas. Det är ett mycket bra tillfälle där man kan utbyta erfarenhet och kunskap kring kommunikation.

Vad ser du framemot mest?

–Det är många olika saker. En stor del är att kommunikatörer från hela landet samlas för att utbyta erfarenheter och ny kunskap. Förstås se vem som blir årets kommunikatör och vinner Megafonen i år. Personligen är det att delta i panelsamtalet om falska nyheter.

Vilka utmaningar har dagens kommunikatörer?

–Det finns många utmaningar som dagens kommunikatörer står inför. Just nu handlar det mycket om falska nyheter och alternativa fakta. Kommunikatören måste bli mycket bättre på att kontrollera sina källor innan man skriver något. Dessutom kan man drabbas av att andra sprider falska nyheter och det enda sättet man kan bemöta alternativ fakta är med sanningsenlig fakta.

Har rollen som kommunikatör förändrats under de senaste åren?

–Rollen har förändrats de senaste åren, de senaste fyra åren, de senaste 20 åren. Rollen har alltid förändrats och kommer fortsätta att göra det. Omvärlden och samhällets utveckling påverkar hur rollen som kommunikatör ser ut.

–En fråga som är aktuell just nu är digitaliseringen och vilka digitala kanaler man ska använda sig av. Det handlar om att hålla sig uppdaterad och inte hoppa på varje tåg utan att veta hur man kan nå ut på bästa sätt. Samtidigt måste man våga testa saker. Världen går inte under för att du gör ett fel.

När du rekommenderar någon att gå på Publikom vad framhäver du då?

–Det personliga mötet är det som gör en mötesplats och att få träffa sina branschkollegor för utbyte av erfarenhet och kunskap. Dessutom är det ett väldigt bra program med panelsamtal och föreläsningar.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar