"Jag ser mig inte som en provokatör” säger Kent Wisti, som blivit hyllad för sin satir

Publicerad: 4 sep 2017

Fotograf: Anders Vicander
Text: Astrid Boisen

Varför väljer du satiren för ditt budskap, den är ju är en form av provokation?

–Jag ser mig inte som en provokatör. Men jag vill få andra att våga nya tankar utan att bli arga.

Så vad är en provokation?

–Ur ett positivt perspektiv handlar det om att leda in någon på nya tankar. Men ur ett negativt perspektiv kan det få andra att bli arga, något jag absolut inte vill. Jag vill inte reta. Det får aldrig bli ett självändamål.

Du har fått ett nytt jobb inom Svenska kyrkan, som innebär att hitta nya vägar att bredda kyrkans kommunikation. Hur?

–Ja, jag vill göra något oprövat utanför det förväntade. I stället för att göra som vi alltid gjort får jag ta mitt uppdrag ”my mission” ut till verkligheten, där människorna finns. Att inte våga pröva nytt kan vara ödesdigert. Det är det som inte brukar sägas, som ska sägas!

Vad kommer du att ge oss måndagen den 2 oktober, då du talar om ”Ord och bild på sin spets”?

–Jag vill dela tankar om hur man kan förändra sin kommunikation så att den tar plats och får rätt uppmärksamhet. Det handlar om att gå från att vara en utförare till att bli en kommunikatör i ordets bästa bemärkelse.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar