Så använder kommuner film i sin kommunikation

Publicerad: 3 feb 2016

Musikvideo: "Du borde jobba med vård och omsorg" (Helsingborgs stad)

Hur är det egentligen att jobba inom vård och omsorg? Under hösten 2015 släppte Helsingborgs stad en musikalisk tolkning av humorgruppen Infallet. Scenerna spelades in hos vård- och omsorgsförvaltningen och i videon deltar personal från arbetsplatserna.

– Videon är gjord med en kärleksfull blinkning till alla de vardagshjältar som i dag arbetar med vård och omsorg. Humorn handlar uteslutande om de fördomar som finns om yrket, säger Maria Cederlund, kommunikatör på vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad.


Malmö. Det börjar här. (Malmö stad)

I den här filmen får operasångaren Rickard Söderberg, kocken Titti Qvarnström och designern Louise Nassiri dela med sig av sitt Malmö.

Malmö stad är duktiga på att använda nya kanaler i sin kommunikation. Under sommaren 2015 gjorde de en satsning på att använda Snapchat i samband med Malmöfestivalen, och den gamla arbetarstaden upplevs idag av många som en plats med myllrande kulturutbud. För dig som är intresserad av att veta mer om hur de använder sig av rörlig bild i sin kommunikation, har de sammanställt riktlinjer i dokumentet "Webbvideo i Malmö stad – Rörlig bild i kommunal kommunikation".


Made by Höganäs (Höganäs kommun)

De är avklädda. De är tatuerade. De är Höganäs kommuns Zlatan-kopior. I huvudrollerna i filmen Made By Höganäs ser vi kommunens tre ledande politiker Péter Kovács, Ulf Molin och Lennart Nilsson.

Made By Höganäs har tagits fram av kommunens egna resurser. Ett kulturhus i kommunen har stått för filmteam och musikpåläggning, en musikelev har stått för sång och medarbetare från ekonomiavdelningen och kommunikationsavdelningen har tillsammans tagit fram idé och text. Tidigare har Höganäs Kommun gjort en egen tolkning av "The Epic Split".


Kungälv Play (Kungälvs kommun)

Det finns flera kommuner som idag har sin egen Playkanal. En av dem är Kungälvs kommun. Med en ambition att bli bäst i Sverige har de tagit fram en avdelning som består av journalister och fotografer med bakgrund i tv-branschen, till exempel från TV4 Sverige. På Kungälv Play finns en uppsjö av filmer om allt från turism och evenemang, till politik och byggprojekt.


Sveriges Kommunikatörer på Facebook

På Sveriges Kommunikatörers Facebooksida kan du ställa och diskutera frågor som rör kommunikation. Självklart får du även vara anonym när du ställer din fråga, vilket underlättar om du vill göra efterlysningar men inte vill spendera alltför mycket tid med envisa säljare.

Frågor som diskuterats tidigare hittar du i Kunskapsbanken.

Tips! För att vara säker på att du inte missar någon fråga, kan du under Gilla-knappen på Facebook ställa in "Ta emot aviseringar" och/eller "Visa först i nyhetsflödet". 

Digitalt
loader
Laddar