Kommunikatörens roll i projektarbetet enligt Maria Sterner

Publicerad: 9 maj 2018

Maria Sterner har en respektingivande erfarenhet av projektledning och kommunikation. Hon var med som projekt- och eventansvarig när TV3 etablerade sig i Sverige, därtill har hon bland annat varit verksam som kommunikationschef i Sollentuna kommun och kommunikationsstrateg på Statskontoret. Hos Sveriges Kommunikatörer är Maria nätverksledare för Projektkommunikation och även ledare för kursen Bättre resultat och effekt i projektarbetet tillsammans med Petra Westerberg. Men vad är egentligen skillnaden mellan kursen och nätverket, samt vad du kan förvänta att lära dig? Först och främst handlar det om att definiera din roll i projektet.

– I kursen vänder och vrider vi på kommunikatörens roll, när är man projektledare och när är man kommunikatör. En annan roll är effektledarrollen som vi tror kommer bli en ny, viktig roll för kommunikatörer i framtiden, säger Maria.

Hon tillägger:

– På nätverket delar man både framgångar och motgångar vilket gör att man hämtar inspiration och lärdomar från varandra. Det unika med nätverket är att man får hjälpa varandra. Mitt uppdrag som nätverksledare är att formulera ämnen eller teman för träffen tillsammans med deltagarna, och sedan facillitera och leda mötet. Det finns otroligt mycket kunskap och erfarenhet där ute, säger Maria.

Både kursen och nätverket hjälper kommunikatörer och marknadsförare att reda ut olika roller så att alla i projektgruppen tar ansvar för rätt saker utifrån vilken roll de har i projektet. Innehållet i kursen bygger delvis på boken "Mot olika mål", som Maria och Petra skrev tillsammans. Boken går att beställa på www.ledarskapsradet.se och med rabattkoden "Sveriges kommunikatörer” ger det dig 15% rabatt på köpet.

Läs mer om kursen här och om nätverket här (Stockholm) eller här (Göteborg).


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar