Lucka 16 - Astrid Boisen

Publicerad: 16 dec 2018

Vad utmärker kommunikationsåret 2018?
 –Det har i år blivit allt vanligare att låta bild och film komplettera eller ibland ersätta text. Man kan också ana en viss ökad medvetenhet om att inte kommunicera med “alla”. Men fortfarande “tutar man och kör” i för många kanaler utan att fundera över vilka man når med sin kommunikation. 

Vilka kommunikationstrender ser du 2019?
 –Trenden med bild och framför allt film (video) fortsätter att ersätta text i ökad omfattning. Kommunikatörer kommer allt mer att ta intryck av hur kreatörer jobbar för att nå fram rätt - till rätt mottagare och känslan kommer att vara en ledstjärna. Det korta formatet kommer att lyckas bättre än det långa och snabbhet stavas NU! Dessutom kommer uppstickaren AI att få allt mera betydelse.  

Hur ser dina planer ut för Sveriges Kommunikatörer region västra nästa år?
–Vi kommer att fortsätta leverera lokala event med kunskap om kommunikation ur många perspektiv, då och då med forskare från universitetet. Det brukar locka många.

Vilka är de viktigaste egenskaperna en kommunikatör ska ha?
–Den som är öppen, nyfiken och lyhörd för att kommunicera tvåvägs, kommer att lyckas bäst. Och den som är medveten om sin styrka kommer att specialisera sig, tex. som; digital kommunikatör/video-skribent, rådgivare till chefer eller som skicklig skribent. Det handlar om att kunna tänka både i ord och bild, om att våga pröva nya idéer och göra enkelt.

Har du något julklappstips?
–Hållbara klappar – men genomtänkta - i stället för prylar.


 I Sveriges Kommunikatörers julkalender lyfter vi personer som deltagit i olika sammanhang under året.

Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar