Lucka 16

Publicerad: 16 dec 2016
Vad utmärker kommunikationsåret 2016?

I min egen filterbubbla har det varit mycket prat om att kommunicera med film och rörlig bild. Det har också varit stort fokus på innehåll som helst ska kallas content, väcka känslor och ge effekter som kan mätas. Influencers har fört fram budskap och bloggarnas reklammärkta samarbeten har blivit en självklarhet. Alla vill skapa engagemang i sociala medier och engagemanget har gått överstyr i hatstormar. Och såklart Snapchat-filter som har gjort allt lite festligare.

Vilka kommunikationstrender ser du 2017?

Hm, vad spännande att få vara trendspanare! Jag tror att vi kommer att tröttna på att prata content, men att influencers kommer bli ännu viktigare nästa år. Jag tror också att kommunikation via rörlig bild kommer sprida sig till den breda massan så att vi får se mer av det. Och så tror jag att 2017 är året då vi blir snällare mot varandra i sociala medier. Att fler inser att den vi är i sociala medier också är den vi är på riktigt. Vuxna människor kommer att inse att vi inte kan skriva saker i sociala medier som vi inte skulle sagt ansikte mot ansikte. Vi kan väl hjälpas åt att se till att 2017 blir lite snällare än 2016? 

Vilka tips har du till studenter som vill utöka sin kunskap eller samla på sig erfarenhet utanför föreläsningssalens väggar?

Var nyfiken och våga testa saker så kommer du lättare hitta vad du är bra på och tycker är extra roligt. Sök praktikplats eller engagera dig ideellt och ta vara på alla chanser att samla erfarenhet och arbetsprover. Kanske kan du hjälpa din förening att skapa innehåll i sociala medier eller ta fram en kommunikationsplan för att få fler medlemmar? Även om du inte är färdigutbildad kan du redan mycket som kan hjälpa andra! Och sist men inte minst, kom på våra frukostar och AWs med Sveriges Kommunikatörer. Då kommer du både att lära känna trevliga kommunikatörer i branschen och lära dig nya saker. Har du tips på specifika ämnen för just dig som student så tveka inte att höra av dig till oss i programgrupperna! 


I Sveriges Kommunikatörers julkalender lyfter vi fram personer som deltagit i olika sammanhang under året.

loader
Laddar