Lucka 18 - Sara Engström

Publicerad: 18 dec 2018

Vad utmärker kommunikationsåret 2018?
–Ingen har väl missat GDPR som har fått många kommunikationsavdelningar att se över sina arbetssätt. Utöver det har fake news och faktaresistens varit högaktuellt även i år, därför är det fortsatt viktigt för oss och våra organisationer att säkerställa att den information vi kommunicerar är väl underbyggd.

Hur ser planerna ut för Sveriges Kommunikatörer region Uppland nästa år?
–Vi fortsätter att bjuda in spännande föreläsare till oss som berättar om sina egna erfarenheter och de senaste trenderna. I vår kommer vi bland annat titta närmare på influencers och mobilappar. Håll koll på Sveriges Kommunikatörers eventlista eller region Upplands facebookgrupp för att få reda på när vi lägger upp nya event.

Vilka kommunikationstrender ser du 2019?
–Storytelling när det gäller innehåll och mobilanpassning när det kommer till förpackning. En stor del av vårt surfande sker via mobilen idag, därför blir det allt viktigare att anpassa sitt informationsmaterial till den. Det innebär inte bara att mobilanpassa sin hemsida, utan också att utforska de möjligheter som kommer med appar, sociala medier och inte minst det faktum att mobiltelefonen alltid är nära till hands. 

Vad tror du är kommunikatörens största utmaning inför det kommande året?
–Att manövrera i det digitala landskapet med etiken i behåll. När tekniken erbjuder så stora möjligheter att samla information om – och påverka – våra målgrupper måste vi göra medvetna val som vi kan stå för. Det är minst lika viktigt att aktivt välja vad vi inte ska ägna oss åt som vad vi ska göra.  

Har du något julklappstips?
–En prenumeration på tidningen Historiskan som kompletterar dina befintliga historiekunskaper med reportage om spännande kvinnor som påverkat sin tid.

 


I Sveriges Kommunikatörers julkalender lyfter vi personer som deltagit i olika sammanhang under året.

Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

 

loader
Laddar