Lucka 19 - Mattias Lindroth

Publicerad: 19 dec 2018

Varför är det viktigt för ledare att förbättra sin självinsikt? 
–Det är avgörande om jag vill kunna leda mig själv. Vilket i sin tur är väldigt viktigt om jag vill kunna leda andra.

–Jag behöver vara medveten om hur jag är, fungerar, vad jag drivs av, vad jag mår bra av, styrkor, svagheter, tankar, känslor osv. Ett medvetande om något skapar valmöjlighet.  

Vilka kompetenser bör en ledare besitta inför 2019?
–Vilken härlig fråga. Kanske kan man börja fråga sig själv samma sak. Hur vill jag att en ledare skall vara? Vi ser allt mer att det är det rent mänskliga som efterfrågas. En chef som genuint bryr sig om mig, någon jag känner kontakt med, någon som är ”vettig” och som jag litar på. 

–Så mitt svar får nog bli. Trygghet i min mänsklighet, medkännande, empti och att jobba utifrån drivkrafter som är större än ”mig”, ställa sig frågan, hur kan jag vara till nytta? 

Har du något julklappstips?
–Då får det bli en bok. Siddhartha av Hermann Hesse.   

Tillägg:
–Eftersom detta är i julens månad skulle jag vilja ge ett ledarskapsexperiment. Välj ut en person, en vän, kollega eller bekant. Du är från och med idag och fram till julafton denne persons ”Hemliga välgörare”. Ditt uppdrag är att göra saker som glädjer den här personen utan att personen har en aning om vem generositeten kommer ifrån. Hitta ditt eget sätt. Kanske du behöver iaktta personen för att se vad personen gör och tycker om. Iaktta om din relation till personen förändras under den här tiden, iaktta också dig själv, hur det känns, vad du tänker. Lycka till!!

 


I Sveriges Kommunikatörers julkalender lyfter vi personer som deltagit i olika sammanhang under året.

Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar