Lucka 8 - Lovisa Lönnebo

Publicerad: 8 dec 2018

Vilka kommunikationstrender ser du 2019? 
Det finns sedan flera år många trender som fortsätter även 2019. De är reaktioner på teknikutvecklingen som styr våra vanor. Utomhus, radio och TV t.ex. växer pga. att de går igenom de bubblor som algoritmerna skapar i informationsflödet. Rörligt kommer att fortsätta växa online. GDPR leder till att erbjudanden kommer att konstrueras för att samla kontaktuppgifter för bearbetning snarare än att det ska leda till en direkt ”affär”. Jag kan också se ett starkt ökat intresse för att vi tar hjälp av vetenskapen. Hur vår hjärna tar emot och bearbetar kommunikation, vilket är superintressant. Mitt i all koncentration på beteende online kommer motreaktionen som öppnar för mötet IRL. Vi behöver träffas och prata – så event, möten och symposier får en ny blomstring. 

–En positiv utveckling för oss på Friends är att längtan efter att få göra skillnad och engagera sig i en orolig värld gör att allt fler är villiga att lyssna även på allvarliga budskap.

Er Snällkalender är tillbaka i år och har tidigare varit mycket uppskattad. Vad hoppas ni att kalendern ska leda till i det långa loppet? 
Snällkalendern blir bara större och större för varje år. Många börjar tröttna på onödiga småprylar och godiskalendrarSyftet är att den ska hjälpa oss att bryta vår slentrianmässiga stress där vi slutar se varandra. Vi på Friends vet att en snällkalender inte stoppar mobbning. Men den kan öppna ögonen på oss – och vara en början på att bryta utanförskap. Bjud lite på dig själv, se dina medmänniskor. Du vet aldrig hur betydelsefullt det kan vara för mottagaren. Ett ”hej” eller ett leende kan göra någons dag!

 Vad önskar du dig i julklapp? 
–När man uppnått min aktningsvärda ålder är det man önskar mest att få uppleva genuin gemenskap, träffa släkt och vänner och njuta av ledighet och julstämning. Jag är en riktig julälskare. Jag går all-in och vill helst börja fira långt i förväg.

 


I Sveriges Kommunikatörers julkalender lyfter vi personer som deltagit i olika sammanhang under året.

Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

 

loader
Laddar