Lund och Malmö i duell på Instagram

Publicerad: 11 maj 2015

På ena sidan Eva Johannesson i Lund. På andra Anders Mellberg i Malmö. Med mobilkameran som vapen ger de sig in i kampen om att lyfta kommunernas Instagramsatsningar.

Lundskommun och jobba­_i_malmostad är två stafettkonton där medarbetare i Lunds kommun respektive Malmö stad visar bredden både på arbetsuppgifter och på yrken inom offentlig sektor. Under de närmaste två veckorna är det kommunikationscheferna som tar över sina kommuners Instagramkonton och ger alla som vill en inblick i hur det är att leda och utveckla kommunernas arbete med kommunikation. Samtidigt är deras deltagande en tävling kommunerna sinsemellan.

Tävlingsreglerna är enkla: det konto som har flest följare fredagen den 22 maj klockan 10.00 vinner. Förloraren bjuder vinnaren på fika och studiebesök i sin stad.

Samtliga inlägg i tävlingen kommer att taggas med #kommunbattle.

5 snabba till de tävlande 

Anders Mellberg, kommunikationsdirektör, Malmö stad

1. Varför gör du det här?
– Jag vill visa hur det är att vara chef i Malmö stad och inspirera fler att bli nyfikna på chefsrollen. Dessutom vill jag bidra till att värva fler följare till våra kommuners instagramkonton.

2. Vad blir ditt säkraste kort i Instagram-kampen?
– Eftersom det är en tävling så är det kanske dumt att avslöja det. Men följ mig så kommer du att förstå!

3. Varför kommer Malmö att vinna?
– För att vi är laddade till tusen och mycket väl förberedda.

4. Vad är din uppfattning om din motståndare?
- En skicklig strateg och kommunikatör med lång och tung erfarenhet från ledningsnivå i många olika verksamheter. Hon kan helt enkelt sin sak. Dessutom en väldigt trevlig person.

5Vad fasar du mest för? Och vad ser du fram emot?
– Nej, jag fasar inte för något utan ser bara fram emot detta. Och då ser jag framför mig bilden av det enorma kakfatet som vi blir bjudna på som segrare. Ser också fram emot glädjen jag känner i att göra reell nytta för Malmö.

 

Eva Johannesson, kommunikationschef i Lunds kommun

1. Varför gör du det här?
– Jag vill gärna visa hur det är att jobba i Lunds kommun och vad jobbet som kommunikationschef innebär. Det är mitt sätt att bidra till samhällets utveckling.

2. Vad blir ditt säkraste kort i Instabattlet? 
– 
Min nya selfie-pinne och hjälpen från mina medarbetare och alla andra som vill hjälpa Lunds kommun att vinna.

3. Varför kommer Lund att vinna?
– 
För att så många av medarbetarna i Lunds kommun är stolta över sin arbetsplats och klurar ut fiffiga sätt att hjälpa oss att vinna. Vi får också hjälp från vänner, samarbetspartner och medborgare i Lund. Och kanske några studenter i strategisk kommunikation också.

4. Vad är din uppfattning om din motståndare?
– 
Anders Mellberg är en värdig motståndare, det ska bli himla kul att tävla mot och med honom. Det här är ju både en tävling och ett samarbete.

5. Vad fasar du mest för? Vad ser du mest fram emot?
– Jag fasar inte för något direkt, jo kanske för att jag har så mycket att berätta om mitt jobb att jag måste välja. Det jag ser fram emot är att få vara personlig och kreativ i bild och ord och att få utlopp för min och mina medhjälpares tävlingsinstinkt. Yeeha!

Digitalt
loader
Laddar