Månadens utbildningar – april

Publicerad: 3 apr 2017
4/4 - Nytt nätverk för Presschefer

Den 4 april drar Sveriges Kommunikatörer igång ett nytt nätverk för dig som vill reflektera över och utvecklas i din roll som Presschef. Nätverket leds av Salomon Bekele, tidigare presschef på Telia med 20 års erfarenhet som reporter, nyhetschef och redaktionschef.

Under 6 nätverksträffar ses vi för att gemensamt diskutera hur vi kan bli ännu säkrare i vår yrkesroll. Hur kan du som presschef på bästa sätt hantera en krissituation? Hur ska man förhålla sig till sociala medier? Genom att dela erfarenheter av tidigare projekt, idéer och problemställningar med nätverkskollegor kan vi undgå misstag som andra redan gjort.

Läs mer
 
6/4 – Master Class i sociala medier

Den här kursen är för dig som vill få fördjupad insikt i sociala medier som verktyg för att möta framtidens krav på kommunikation, tillgänglighet, transparens och samarbete. Under en fullspäckad heldag utformar vi idéer för ditt företags framtida kommunikation. Kursen leds av Albert Lannerstad, digital strateg och organisationskonsult.

Läs mer
 
6/4 – Communication Mentoring Program

Sveriges Kommunikatörers mentorprogram, Communication Mentoring Program är ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram där vi varvar enskilda mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap. Programmet vänder sig till dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef, till dig som vill öka din förmåga att prestera, bli en starkare ledare och addera ett mervärde till din organisation. Du får kontinuerlig coaching och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk med de andra som deltar. Kursen startar under våren 2017 och vi träffas totalt 7 gånger under året.

Läs mer
 
19/4 – Nätverk för dig som jobbar med digital kommunikation

Nu startar Sveriges Kommunikatörer ett nytt nätverk för dig som jobbar med digital kommunikation. Under 6 halvdagar träffas nätverksmedlemmar för att utbyta erfarenheter och diskutera vilka möjligheter som finns i de digitala kanalerna. Du som deltagare kommer att vara med och bestämma innehållet i nätverksträffarna. Nätverket leds av Hanaw Rashid, med flera års erfarenhet av digitala kommunikation med fokus på sociala medier. Hon är idag en välkänd trendspanare och sociala medier-kunnig på TV4 Nyhetsmorgon.

Läs mer
 
20/4 – Nätverk för Kommunikationsstrateger

Genom detta nätverk vill vi skapa ett forum för erfarenhetsutbyte och gemensamt lärande med fokus på det unika uppdrag du som Kommunikationsstrateg har. Vi lägger särskild tonvikt vid hur vi som kommunikatörer kan omsätta senaste rönen kring vad som driver framgång, utveckling och samverkan människor emellan. Tillsammans med andra erfarna kommunikatörer får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll nu och i framtiden. Under 6 eftermiddagar träffas deltagare och kursledare Ann Jönsson Lindström på nätverksträffar som varvas av inspirerande föredrag från gästtalare och erfarenhetsutbyte inom gruppen.

Läs mer
  
27/4 – Investor Relations

Överväger ditt bolag en notering? Eller har du nya arbetsuppgifter inom IR-området? Då är denna grundläggande IR-kurs något för dig. Under en heldag får du möjlighet att lära dig från grunden om hur både stora och små börsbolag hanterar informationsgivningen till aktieägarna och andra investerare. Vi tar upp allt som faller under begreppet Investor Relations, investerarrelationer, även förkortat IR. Kursen leds av Peter Benson, civilekonom, aktieanalytiker och grundare av analystjänsten SvD Börsplus.

Läs mer
 
27/4 – Från strategi till effekt

Hur kommer det sig att 95 % av medarbetarna inte använder organisationens strategier dagligen i sitt arbete? Hur kommer det sig att nio av tio strategiska initiativ aldrig når sina mål? Statistiken visar att den främsta orsaken är kommunikationsbrister hos företagets ledning. Under denna heldagskurs blir du introducerad till ett strategiarbete som kan hjälpa dig och ditt företag till en positiv förändring. Kursen leds av Johan Book, strategisk kommunikatör med bakgrund som bland annat chef för internkommunikation inom Lantmännenkoncernen.

Läs mer
 
27/4 – Visuell storytelling

Vår visuella kommunikation påverkar bilden av oss – vårt varumärke. Under kursdagen går vi igenom bildens roll i organisationens digitala kommunikation och utforskar de visuella element som framkallar intresse och känsla hos vår målgrupp. Vi utgår från en visuell strategi och avslutar med konkreta verktyg för bättre bilder på webb och i sociala medier. Kursledare är Benke Carlsson, ansvarig för utbildning på OTW. Han har en bakgrund som journalist, bildredaktör, bildbyråchef, kommunikationskonsult och marknadschef, samt som vice vd på Publik.

Läs mer

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar